Cazul care a şocat lumea medicală: O femeie a stat o lună întreagă cu fătul mort în pântece

  • Publicat:
Cazul care a şocat lumea medicală: O femeie a stat o lună întreagă cu fătul mort în pântece

O femeie de 38 de ani din localitatea Truşeşti, judeţul Botoşani, a suferit două intervenţii chirurgicale după ce timp de peste o lună a păstrat în abdomen un făt mort.

Potrivit acesteia, pacienta a ajuns, la sfârşitul săptămânii trecute, în stare critică la Secţia de obstetrică şi ginecologie a Spitalului Judeţean Mavromati, iar, în urma investigaţiilor efectuate, medicii au constatat că aceasta era însărcinată în luna a cincea şi că fătul era mort de o lună.

Gravida a făcut septicemie, având nevoie urgentă de intervenţii chirurgicale.

O femeie a stat timp de o lună cu fătul mort în abdomen

Citeşte şi: Ce este septicemia, infecția care îţi poate pune viața în pericol 

„Pacienta a venit cu sarcina oprita din evolutie, dupa patru saptamani. A fost operata si reoperata si a facut si septicemie. A trebuit sa fie tratata si cu sange si cu antibiotice scumpe. Din fericire am avut medicamentele in spital si le-am transferat de urgenta la Maternitate, plasma a costat mult, sangele proaspat… Pacienta este cu evolutie favorabila”, a declarat Mihaela Miler, director medical in cadrul Spitalului Mavromati.

Medicii spun că este un miracol faptul că femeia a supravieţuit atâta timp, fără să moară din cauza infecţiei.

”A stat patru săptămâni acasă şi deşi se simţea rău, nu a venit la medic. Era într-o stare foarte gravă când a ajuns la spital”, a mai spus directorul medical al Maternităţii.

Femeia mai are acasă încă trei copii.

Citeşte şi: O femeie a fost trimisă acasă de medici după ce i s-a rupt apa. I-au spus că suferă de incontinență urinară

FOTO: Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc