Ce a eliminat un pacient prin tuse: „Este o anomalie peste orice imaginație…”

  • Publicat:
Ce a eliminat un pacient prin tuse: „Este o anomalie peste orice imaginație...”

Un bolnav a tușit și a eliminat din plămâni o ciudățenie care a uimit întreaga lume medicală. Când cazul a devenit public, mulți au crezut că omul a tușit atât de tare încât și-ar fi dat afară un plămân, lucru imposibil din punct de vedere medical. Adevărul era însă pe aproape, au descoperit experții, uimiți de acest caz inimaginabil.

Materialul a fost publicat in revista The New England Journal of Medicine, fiind însoțit totodată și de o fotografie, preluată de publicații din toată lumea.

FOTO: GEORG WIESELTHALER / THE NEW ENGLAND JOURNAL OF MEDICINE

În imagine putem vedea o structură de un roșu-aprins, ciudată, care seamănă cu un copac sau un coral. Multe publicații care au preluat poza au scris, în mod greșit, că ar fi o parte dintr-un plămân, pe care un pacient a eliminat-o prin tuse. Lucru imposibil să se întâmple.

Un bolnav a tușit și a eliminat din plămâni o ciudățenie care a uimit întreaga lume medicală

Pacientul de 36 de ani a eliminat cheagul într-un ghem, au povestit medicii care s-au ocupat de caz. Iar atunci când doctorii au început, cu mare grijă, să-l desfacă, au observat că era atât de detaliat încât au putut stabili că s-a format în arborele bronșic drept și i-a luat forma.

Pacientul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită de medici, s-a aflat în grija chirurgului specializat în transplant și probleme pulmonare Georg Wieselthaler, din San Francisco, California.

„Am fost uluiți. Este o anomalie peste orice imaginație. Este foarte, foarte, foarte rar”, a mărturisit Georg Wieselthaler, din San Francisco, California, chirurg specializat în probleme pulmonare și transplant.

Citește și: Primul lucru pe care trebuie să îl faci dacă tușești cu sânge

FOTO: Shutterstock | SURSA: The New England Journal of Medicine

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc