Inconștiența unei mame a pus viața în pericol fetiței ei de nici două luni, după ce i-a dat să mănânce cartofi. Copilul a ajuns la Spitalul Sf. Maria din Iași, iar medicii au reuşit să o salveze pe micuță în ultimul moment.
În prima zi a anului, un bebeluş de doar 2 luni a fost la un pas de moarte, după ce mama sa i-a dat să mănânce cartofi. O bucată de cartof i-a rămas blocată în esofag, iar echipa medicală a reuşit să o extragă.
Incidentul s-a petrecut într-o familie din Flămânzi, Botoşani. Părinţii serveau masa şi mâncau, printre altele, câţiva cartofi copţi. Părinţii fetiţei au încercat să îi dea o bucăţică mică, însă aceasta s-a blocat în esofag. Alertaţi, părinţii au mers imediat cu copilul la Urgenţe, la secţia de Pediatrie. După ce a fost consultată, medicii au decis să trimită micuţa la Iaşi, pentru că bucata de cartof nu putea fi scoasă cu aparatura medicală de la Botoşani.
Copilul a fost preluat de un echipaj cu medic al Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi transferat la Iaşi.
„Este vorba despre un bebeluş în vârstă de o şase săptămâni, cu un corp străin esofagian. A fost preluat de la colegii de la Pediatrie şi transportat în centrul universitar, pentru investigaţii de specialitate. Copilul a fost stabil pe perioada transportului”, a precizat medicul Cătălina Duhaniuc, din cadrul SJA Botoşani.
Acum, bebeluşul este stabil și se află în secţia de Terapie Intensivă.
Medicii specialişti spun că în perioada sărbătorilor de iarnă mai mulţi copii au ajuns la Urgenţe cu astfel de probleme. De multe ori părinţii le dau alimente nepotrivite pentru vârstele lor, ajungând astfel la probleme ca aceasta.
Sunt INTERZISE în alimentația bebelușului mierea, pentru că poate provoca botulism infantil, dulciurile, zahărul, carea sau condimentele. De asemenea, sunt interzise alimentele pe care copilul nu le poate mesteca, deoarece există riscul de a se îneca cu ele.