Medicul Virgiliu Stroescu, specialist în endocrinologie și nutriție, a dezvăluit secretele care îl mențin într-o formă maximă la 77 de ani. Ce consumă zilnic celebrul doctor?
Doctorul Virgiliu Stroescu, cunoscut atât ca endocrinolog, cât și ca nutriționist, a mărturisit că are un stil de viață sănătos. Invitat în cadrul podcastului Adinei Alberts, specialistul de 77 de ani a povestit de câte ori mănâncă pe zi și în ce constă meniul său.
Virgiliu Stroescu a precizat că prima masă a zilei este bazată pe cereale, peste care adaugă semințe (ex. floarea-soarelui, semințe de dovleac).
„Dimineața, în general, este bine să mâncăm cereale, în special fulgi de ovăz. Mănânc și pâine integrală, mai iau și niște soia”, a spus dr. Stroescu.
Nu se atinge de brânza de origine animală, din cauza coagulării cazeinei: ”Cazeina este cea mai alergizantă proteină a organismului nostru”, a subliniat medicul. În schimb, preferă să consume brânză de soia și tofu.
De asemenea, medicul Virgiliu Stroescu recomandă folosirea zilnică a carobului, un praf de roșcove considerat mult mai sănătos decât cacao: „Carobul are vitamine formidabile și este de 10 ori mai sănătos decât cacao”.
În plus, el le recomandă românilor și un amestec din 100 de grame de semințe și 900 de grame de apă, considerat o ”smântână” delicioasă și, bineînțeles, sănătoasă.
La masa de prânz, celebrul nutriționist optează pentru salate, legume și leguminoase. ”După aceea, nu ar fi rău să bem o supică de legume”! La cină, Virgiliu Stroescu preferă să mănânce cât mai puțin.
Sursa foto: captură video