Mai nou, sunt la modă selfie-urile cu măşti cosmetice de hârtie. Acest tip de măşti pentru tinerele care nu au chef sau timp să stea cu o mască îmbâcsită pe faţă au apărut prima dată în Asia şi sunt din ce în ce mai cerute, principalul motiv fiind comoditatea.
Măştile sunt confecţionate din bumbac îmbibat într-un lichid care se presupune că ar hidrata şi lumina pielea şi că ar putea îndepărta ridurile de pe faţă. Plus că o astfel de mască este foarte simplu de folosit: o scoţi din pachet şi o pui direct pe faţă.
Sună prea frumos ca să fie adevărat, nu-i aşa? Dermatologii au găsit deja un nod în papură acestor măşti cosmetice, iar Debbie Palmer, specialist dermatolog din New York, ne explică de ce nu sunt aceste măşti o soluţie pe termen lung şi cu ce probleme ne putem confrunta.
În primul rând, aceste măşti nu înlocuiesc ingredientele nutritive dintr-o mască obişnuită, făcută cu miere, banane sau alte alimente cu proprietăţi benefice. Ele nici măcar nu curăţă în profunzime aşa cum pretind producătorii. Totuşi, măştile din hârtie au în compoziţie vitamine, aminoacizi şi minerale, plus că nu usucă pielea precum o face, de exemplu, o mască pe bază de argilă.
Apoi, astfel de măşti pot fi extrem de costisitoare. Folosite zilnic, ele pot depăşi cu mult preţul pentru ingredientele necesare la fabricarea unei măşti cosmetice clasice.
Dermatologul mai face o dezvăluire: „Nu le folosiţi dacă suferiţi de acnee sau dacă aveţi riduri. Nu va ameliora situaţia, nu vă va scăpa de coşuri. În cel mai bun caz vă hidratează pielea, în cel mai rău caz vă puteţi trezi cu o iritaţie de zile mari, mai ales că unele măşti din hârtie au în compoziţie şi alcool sau parfum”.
Desigur, avantajele precum manevrabilitatea, purtabilitatea şi faptul că nu presupun mizerie sau mâini lipicioase, ar putea determina unele tinere să le aleagă, însă trebuie avut grijă ca înainte de a le folosi, să facem un test de sensibilitate, pentru a observa cum se comportă pielea atunci când aplicăm astfel de măşti cosmetice.
Sursa: WomenHeathMag.com