Ce s-a întâmplat cu o tânără care a adormit cu aerul condiționat pornit. A ajuns de urgență la spital în timp ce se afla în vacanță

  • Publicat:
Ce s-a întâmplat cu o tânără care a adormit cu aerul condiționat pornit. A ajuns de urgență la spital în timp ce se afla în vacanță

O tânără britanică a fost dusă de urgență la spital în timpul vacanței sale în Antalya, Turcia, după ce a adormit cu aerul condiționat pornit în camera de hotel. Pericolul la care s-a expus aceasta a fost unul traumatizant astfel că, după această experiență neplăcută, ea a ținut tragă un semnal de alarmă.

O tânără a adormit cu aerul condiționat pornit, iar când s-a trezit a fost dusă de urgență la spital

Liana Foster, în vârstă de 24 de ani, se afla în vacanță în Antalya, Turcia, împreună cu familia ei, când s-a trezit cu o durere puternică în gât, scrie New York Post.

Tânăra s-a trezit ”ameţită”, iar mama ei, Lynette, în vârstă de 52 de ani, a observat pete albe pe amigdalele fetei și a dus-o la spital.

Medicii au pus-o imediat pe perfuzii și au diagnosticat-o cu o formă severă de amigdalită, despre care au spus că ar fi fost probabil cauzată de aparatul de aer condiționat. Tânăra și-a revenit abia după ce a luat antibiotice timp de o săptămână.

Liana a descris experiența ca fiind una înfricoșătoare, crezând inițial că are din nou COVID. Ea avertizează acum asupra pericolelor aerului condiționat neîntreținut, subliniind importanța menținerii acestuia în condiții optime pentru a evita problemele de sănătate.

Citește și: La ce pericole te expui dacă adormi cu aerul condiționat aprins

M-am simțit îngrozitor și aveam și o durere în gât. Tremuram toată, nu puteam să mănânc sau să beau nimic. Am crezut că aveam din nou COVID”, a povestit Liana Foster, un creator de conținut și om de știință din nordul Londrei.

Efecte adverse ale utilizării aerului condiționat pe timpul nopții. Măsuri preventive

Uite la ce te expui atunci când alegi să dormi cu aerul condiționat pornit:

  • Uscarea excesivă a nasului și gâtului
  • Agravarea simptomelor de alergie
  • Dificultatea reglării temperaturii corpului
  • Probleme respiratorii
  • Dureri de cap și oboseală cronică
  • Apariția pneumoniei

Pentru a evita aceste probleme de sănătate, este esențial ca întreg aparatul de aer condiționat să fie întreținut corespunzător. Curățarea regulată a filtrelor și menținerea unei temperaturi optime sunt cruciale. Specialiștii recomandă setarea aerului condiționat la 24 de grade Celsius și evitarea direcționării curenților de aer spre zonele unde se află bebelușii, copiii și vârstnicii.

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”