Ce se întâmplă când pui unt în cafea? Beneficiile te vor surprinde

Untul și-a făcut loc și în ceștile de cafea datorită presupuselor sale beneficii de ardere a grăsimilor.
  • Publicat:
Ce se întâmplă când pui unt în cafea? Beneficiile te vor surprinde

Chiar dacă mulți consumatori de cafea consideră că acest lucru este netradițional, află de ce mulți oameni pun unt în cafea dimineață.

La nivel internațional, înlocuirea zahărului sau a laptelui cu unt, are din ce în ce mai mulți adepți.

La noi acest trend este la început și, cu toate acestea, românii sunt tot mai interesați de beneficiile pe care le pot obține dacă adaugă unt în cafeaua de dimineață.

De ce unii pun unt în cafea dimineața?

Cafeaua cu unt este o băutură care constă în cafea preparată, unt nesărat și trigliceride cu lanț mediu (MCT), un tip de grăsime ușor de digerat.

Adăugând unt în ceai sau în cafea vei obține două lucruri: nu împovărezi sistemul digestiv cu o mare cantitate de alimente ingerate de dimineață, iar grăsimea din unt îți furnizează caloriile necesare pentru a face față ritmului alert de lucru din cursul dimineții.

Un studiu efectuat recent a demonstrat faptul că, adăugarea laptelui în cafea se reduce cu 28% bio-disponibilitatea antioxidanților. Responsabile de acest efect sunt considerate a fi proteinele din lapte și nu grăsimea așa cum am fi tentați să credem.

Deși unele studii au legat grăsimile saturate de o creștere a factorilor de risc pentru boli de inimă, cum ar fi colesterolul LDL ridicat, cercetările sugerează că grăsimile saturate NU duc direct la boli de inimă.

Pe lângă conținutul său ridicat de grăsimi, cafeaua cu unt conține și alți nutrienți importanți, și anume vitamina A. Vitamina A este o vitamină solubilă în grăsimi care este necesară pentru sănătatea pielii, funcția imunitară și sănătatea ochilor.

Incă nu există studii care să demonstreze faptul că băutura pe bază de cofeină și unt ajută la pierderea de grăsime, însă susținătorii și iubitorii de cafea cu unt afirmă că acest truc scapă de senzația de foame, deoarece crește senzația de sațietate.

Cum să faci cafea cu unt

  • Prepară aproximativ 1 cană (8237–355 ml) de cafea.
  • Adaugă 1-2 linguri de ulei de cocos.
  • Adaugă 1-2 linguri de unt nesărat sau un tip de unt mai scăzut în lactoză.
  • Amestecă toate ingredientele într-un blender timp de 20-30 de secunde până seamănă cu textura unui latte spumos.

Sursă foto: Shutterstock.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”
Recomandări:
De ce se vând portocalele în plase roșii. Motivul este surprinzător!
De ce se vând portocalele în plase roșii. Motivul este surprinzător!
Alimente ultraprocesate care pot crește riscul de diabet
Alimente ultraprocesate care pot crește riscul de diabet