Ce se întâmplă cu pieptul de pui care se dezintegrează în timpul gătitului?

  • Publicat:
Ce se întâmplă cu pieptul de pui care se dezintegrează în timpul gătitului?

Alesia Cooper, o mamă din Irving, Texas, a experimentat un fenomen absolut terifiant. Ea a distribuit pe o rețea socială o fotografie cu un piept de pui ciudat, provocând astfel un val de curiozitate și îngrijorare.

Femeia a explicat că a cumpărat pieptul de pui de la un supermarket cu buget redus. Nu a putut să nu se întrebe dacă nu cumva era carne falsă. A glumit spunând că nu a mai gătit „pui file” din momentul acela.

Fotografia a adunat o varietate de comentarii, de la teorii ale conspirației la discuții despre carne mărită în laborator.

O teorie a sugerat că acest piept de pui ciudat este rezultatul unor noi metode de mărire în laborator dezvoltate pentru a combate gripă aviară și crizele de resurse.

Un alt internaut a declarat simplu: „Este fals, nu-l mai cumpăr”.

Aspectul „lemnos” al cărnii este cauzat de hrana păsărilor

Cu toate acestea, experții susțin că realitatea este alta. Fenomenul așa-numit de „piept lemnos” sau „carne spaghete” este cauzat de industria de creștere a păsărilor. Creșterea animalelor cu dorința de profit a făcut că fermele să folosească hormoni de creștere pentru a obține piepturi de pui anormal de mari. Această practică duce la dezvoltarea texturilor anormale în carnea de pui.

Dr. Massimiliano Petracci, profesor de științe agricole și alimentare la Universitatea din Bologna din Italia, confirmă că aceste anomalii sunt asociate cu păsările care cresc rapid.

Iar acest fenomen este rezultatul încercării industriei de carne de a satisface dorința noastră în creștere pentru carne de pui.

Citește și: Carne de pui cu hormoni, arsenic şi antibiotice – Ştii ce mănânci? | FOTO: Shutterstock, Facebook | SURSA: Daily Mail
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc