Ce se întâmplă dacă gătești cu o lingură de lemn. Greșeala pe care majoritatea românilor o fac

  • Publicat:
Ce se întâmplă dacă gătești cu o lingură de lemn. Greșeala pe care majoritatea românilor o fac

În bucătărie igienă trebuie să fie impecabilă, lipsa acesteia ducând la grave probleme de sănătate. Nu în ultimul rând, trebuie acordată mare atenție și ustensilelor din lemn. Un cunoscut farmacist avertizează asupra pericolelor iminente.

Pericolul care vine din utilizarea de ustensile din lemn în bucătărie

Un specialist, cunoscut farmacist, Álvaro Fernández, explică pe rețelele de socializare care este motivul pentru care NU ar trebui să folosim ustensilele de lemn. Potrivit acestuia, lingurile de lemn prezintă pori, mici crăpături, găuri mici prin care este mai ușor pentru microorganisme să se strecoare și să supraviețuiască.

Ce se întâmplă dacă gătești folosind o lingură de lemn

Cu siguranță te-ai întrebat, măcar o dată, ce faci greșit atunci când gătești, iar mâncarea dă în foc, lăsând aragazul o splendoare. Există un truc simplu, la îndemâna oricui, care te scapă de această problemă. Ai nevoie doar de o lingură de lemn, potrivit experților!

Potrivit lui Michelle Dickinson, autoarea cărții „The Kitchen Science Cookbook”, lemnul este un izolator, așa că nu va conduce căldura sau electricitatea. Când puneți o lingură de lemn deasupra unei oale cu apă clocotită, această rămâne mai rece decât oală în care fierbe supă sau pastele.

„Dacă bulele ating lemnul mai rece și mai uscat, aceste molecule își rup lanțul și bula izbucnește, ceea ce eliberează aburul din interiorul bulei”, spune Dickinson, potrivit Simplemost.

„Fără lingură, se vor forma bule mari de abur, făcând ca apă fierbinte să ajungă peste tot pe plită. Lingură de lemn face că bulele să se unească cu apa absorbită de lemn și să se întindă pur și simplu. Forța de întindere pentru a trage bula devine mai mare decât forța tensiunii superficiale pentru a menține bula împreună. Deci bula se prăbușește”, mai spune specialistul.

Alte trucuri de care să ții cont în bucătărie

Un alt truc de care gospodinele țint cont este folosirea apei minerale pentru preparatele pufoase. Indiferent că vorbim de clătite sau de banala omletă, este bine să pui 2-3 măsuri de apă minerală în compoziție pentru că preparatele să se facă mai repede. De altfel, ele vor avea un conținut mai pufos.

De asemenea, dacă vrei să readuci la viață pâinea care nu mai are un aspect proaspăt, tot ce trebuie să faci este s-o învelești într-o hârtie absorbantă umedă. Încălzește-o apoi la microunde pentru aproximativ 20 de secunde. Pâinea va fi ca nouă!

Nu-i așa că e grozav?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian