Ce se întâmplă în organism dacă mănânci pește dimineața, la prânz și seara. Mihaela Bilic vine cu explicații clare

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat ce se întâmplă dacă consumi pește de trei ori pe zi.
  • Publicat:
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci pește dimineața, la prânz și seara. Mihaela Bilic vine cu explicații clare

Mihaela Bilic, celebrul medic nutriționist, a explicat ce se întâmplă dacă consumi pește dimineața, la prânz și seara. Doctorul, supranumit „nutriționistul vedetelor”, a vorbit despre felul cum influențează acest aliment sănătatea organismului uman.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Mihaela Bilic a vorbit despre obiceiul locuitorilor din țările nordice de a consuma pește la toate mesele, subliniind că acest lucru influențează atât aspectul fizic, cât și sănătatea lor.

Mihaela Bilic recomandă consumul de pește

Ea a precizat că nordicii mănâncă foarte des pește și produse lactate, fără a suferi de intoleranță la lactoză, spre deosebire de alți europeni.

„Ce se întâmplă dacă mănânci pește dimineața, prânz și seara? Ești înalt, slab, blond și cu ochi albaștri. Mai în glumă, mai în serios, locuitorii din țările nordice chiar mănâncă pește foarte des și chiar arată diferit fată de restul populației.

Nu mai pun la socoteală faptul că ei consumă produse lactate la greu și nu suferă de intoleranță la lactoză, ca restul europenilor. Dar înapoi la pește – n-am văzut nicio piață în care peștele să ocupe mai bine de 80% din standuri, la ei totul e cu pește! Pe lângă beneficiile pentru sănătate, este incontestabil că nu poți să fii gras mâncând pește”, a notat Mihaela Bilic pe Facebook.

Peștele are numeroase beneficii pentru organism

Peștele ajută la la accelerarea metabolismului, reducerea inflamațiilor și intensificarea arderilor. În plus, peștele contribuie la îmbunătățirea aspectului pielii, ameliorarea celulitei și protecția împotriva îmbătrânirii. De aceea, Mihaela Bilic încurajează consumul de pește de trei ori pe zi.

„Pentru adulții care țin la siluetă și vor să scape de kilogramele în plus, peștele este soluția, acolo unde carnea la grătar cu salată nu mai dă rezultate. La același număr de calorii consumate, combinația de proteine și grăsimi din pește poate debloca metabolismul, elimină inflamația din organism și intensifica arderile Iar când vine vorba de piele frumoasă, ameliorarea celulitei și protecție împotriva îmbătrânirii, cine credeți că vă ajută? Ați ghicit, tot peștele! Pe orice mal de mare v-ați afla, alegeți pește…și nu veți regreta!”, a mai scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

Cele mai ieftine și sănătoase sortimente de pește

Dacă somonul, păstrăvul, dorada, somnul sau scrumbia sunt prea scumpe pentru bugetul vostru, nu renunțați să mâncați pește, ci găsiți alternative pe care să vi le permiteți. Noi vă recomandăm speciile mici și foarte mici de pește, care sunt bogate în nutrienți de cea mai bună calitate: proteine, vitamine, calciu (prezent mai ales în oase), fier și esențialul acid Omega 3. Descoperă 3 sortimente de pești foarte sănătoși, fără mercur și accesibili din punctul de vedere al prețului.

Hamsii

Hamsiile conțin numeroase vitamine (B12, B3, B2, B6, B5, B1, D, E, A, C) și minerale esențiale (seleniu, fosfor, zinc, magneziu, potasiu, fier, calciu, cupru, mangan), precum și acizi grași Omega 3 (acid eicosapentaenoic EPA și acid docosahexaenoic DHA).

Sardine

Știai că și-au căpătat denumirea de la Insula Sardinia, unde se găsesc din abundență? Pentru că sunt foarte perisabile, sardinele nu prea se găsesc în formă proaspătă, ci doar la conservă. Cu 200 de calorii la o porție de 100 de grame, sardinele sunt o sursă concentrată de nutrienți pe care cu greu îi putem identifica în alt aliment.

Șprot

O porție de 100 de grame de șprot are doar puțin peste 100 de calorii. Însă abundența de nutrienți din acești pești micuți nu este deloc de ignorat.

Șprotul este o sursă importantă de Omega 3, atât de benefic pentru sănătatea inimii, dar și a creierului. De asemenea, conține seleniu din belșug, un mineral care are capacitatea de a reduce riscul multor forme de cancer, dar care joacă un rol important și în reducerea cantității de metionină din corp, inhibând astfel activitatea unor hormoni asociați cu acumularea depozitelor de grăsime și accelerarea procesului de îmbătrânire.

Sursa foto: Facebook Mihaela Bilic

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”