Ce trebuie să ştii dacă faci otită în timpul sarcinii

Femeile gravide sunt vulnerabile în faţa unor infecţii precum otita din cauza sistemului imunitar scăzut. A nu se administra medicamente fără acordul medicului!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ce trebuie să ştii dacă faci otită în timpul sarcinii

Otita este des diagnosticată în cabinetele medicilor mai ales în sezonul răcelilor şi al gripei. Din păcate nici chiar femeile gravide sau copiii nu sunt scutiţi de această  boală. Dr. Silviu Iştoc, şef de secţie obstetrică-ginecologie explică cauzele otitei dezvoltate în timpul sarcinii.

Otita reprezintă inflamaţia acută sau cronică a membranei care căptuşeşte conductul auditiv. Otita poate fi externă sau otită medie – atunci când inflamaţia este situată în cavitatea urechii medii.

Otită – simptome


”Printre simptomele care însoţesc otita se numără: durere intensă, iniţial discontinuă cu caracter de junghi, ulterior devenind continuă, durere la apasarea pe ureche, înfundarea urechii, scăderea de auz” e explicat dr Silviu Iştoc.

Otita la gravide – cauze

”Infecţiile urechii pot apărea atunci când agenţii patogeni precum bacteriile sau viruşii găsesc o cale de a intra în ureche şi de a o inflama. Aceşti agenţi patogeni pot fi aceeaşi care provoacă şi sinuzita”, explică dr. Silviu Iştoc. Inflamaţia duce la blocarea tuburilor Eustachiene (tubul care leagă urechea medie şi faringele). Acest blocaj duce la acumularea de lichid în urechea medie, rezultând infecţii.

Doar medicul poate da indicaţii de tratament

Deşi otita poate părea banală, ea poate da complicaţii. Aşadar, gravidele trebuie să consulte medicul pentru a primi indicaţiile corecte de tratament.

Dr. Silviu Iştoc

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandări: