Ceaiul care inhibă dezvoltarea celulelor grase. Ar putea fi o alternativă la medicamentele de slăbit

  • Publicat:
Ceaiul care inhibă dezvoltarea celulelor grase. Ar putea fi o alternativă la medicamentele de slăbit
Foto: envato

Un nou studiu arată că antioxidanţii din planta de hibiscus ar putea fi o alternativă la medicamentele anti-obezitate, care sunt din ce în ce mai folosite în ultima perioadă. 

Potrivit oamenilor de știință de la Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT), compuşii antioxidanţi şi acizii organici obţinuţi din Hibiscus sabdariffa, o varietate rezistentă de hibiscus, pot să inhibe formarea celulelor adipoase.

Cercetătorii spun că acești compuși fenolici din hibiscus nu au deloc efecte secundare sau, dacă acestea există, sunt foarte ușoare. În studiul experților australieni, publicat în International Journal of Food Science and Technology, se arată că extractele fenolice au redus acumulările de lipide cu aproximativ 95% în celulele stem derivate din ţesut adipos uman.

Consumul excesiv de lipide duce la formarea de celule adipoase (adipocite), care mai departe favorizează instalarea obezității.

„Extractele fenolice din hibiscus pot contribui la crearea unui produs alimentar sănătos, care să fie eficient atunci când interferează cu formarea de celule adipoase, dar care poate să şi ocolească efectele secundare negative ale unora dintre medicamentele actuale”, a declarat Benu Adhikari, coautor al studiului şi profesor la RMIT.

În etapa viitoare, cercetătorii intenţionează să încapsuleze extractele fenolice pentru a le folosi în produse alimentare sănătoase. Autorii studiului sunt de părere că extractele pot fi transformate în particule mici şi utilizate la prepararea unor băuturi răcoritoare.

Până atunci însă, puteți consuma fără probleme ceai de hibiscus. Se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250 ml de apă clocotită, se menţine timp de 15 minute la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol.

Se administrează 3 căni cu infuzie pe zi, cu 30 de minute înainte de mese.

Preparatele din hibiscus (pulbere, macerat la rece, infuzie) au efecte antihipertensive, diuretice, antispastice intestinale şi uterine, antiseptice, tonifiante, stimulează activitatea cerebrală, îmbunătăţind atât eforturile intelectuale, cât şi pe cele fizice, antioxidante, uşor expectorante, antifebrile.

Printre beneficiile potențiale ale consumului de hibiscus se numără:

  • menţinerea tensiunii arteriale în limite normale
  • eliminarea lichidelor reţinute în exces în corp
  • menţinerea sănătăţii aparatului respirator
  • protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ
Urmărește CSID.ro pe Google News