Ceasurile inteligente ar putea depista infecția cu coronavirus cu 7 zile înainte de apariția simptomelor

  • Publicat:
Ceasurile inteligente ar putea depista infecția cu coronavirus cu 7 zile înainte de apariția simptomelor

Ceasurile inteligente ar putea „ghici” că ești infectat cu virusul SARS-CoV-2, chiar înainte cu o săptămână de la debutul simptomelor specifice, arată un studiu al experților americani.

Potrivit cercetătorilor, ceasurile inteligente dotate cu funcții de monitorizare continuă a pulsului și/sau măsurarea temperaturii pot depista modificări în privința acestor parametri care, în mod normal, sunt abia perceptibile de către purtător.

Astfel , susțin autorii studiului, persoana potențial infectată se poate auto-carantina până la testare, pentru a evita răspândirea virusului.

Scopul nostru a fost să folosim inteligența artificială integrată în aceste ceasuri inteligente pentru a depista infecția în stadiile sale incipiente, înainte ca persoana infectată să dezvolte simptome, spune profesorul Rob Hirten de la Școala de Medicină din Mount Sinai, New York.

Studiul cercetătorilor a constat în examinarea a 297 de persoane, mai precis a datelor provenite din ceasurile lor inteligente.

În acest mod s-a reușit identificarea timpurie a două treimi dintre persoanele infectate, doar cu ajutorul semnalelor de alarmă transmise de ceasurile inteligente, cu 7 zile înainte ca simptomele obișnuite ale infecției să își facă apariția.

https://www.csid.ro/noutati-sanatate-frumusete-dieta/vaccinarea-in-israel-vaccinul-anti-covid-ar-putea-impiedica-transmiterea-virusului-si-formele-severe-de-boala-19719986/

Unul dintre aceste semnale a fost modificarea bătăilor inimii, funcție de care dispun multe dintre ceasurile inteligente.

Această modificare survine pe fondul inflamației din organism, ca urmare a unei infecții – în cazul de față, infecția cu SARS-CoV-2.

Deja cunoaștem că ritmul cardiac suferă modificări atunci când este implicată o inflamație în organism, iar în cazul COVID-19 acesta este un marker specific și ne ajută să descoperim mult mai devreme infecția, a adăugat Hirten.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult