Cel mai eficient tratament împotriva depresiei, anxietății: studiu

Exercițiile fizice pot fi mai eficiente chiar și decât psihoterapia sau tratamentul cu medicamente atunci când tratăm depresia și anxietatea, potrivit noilor studii realizate în Australia.
  • Publicat:
Cel mai eficient tratament împotriva depresiei, anxietății: studiu
Envato

Exercițiile fizice pot fi mai eficiente chiar și decât psihoterapia sau tratamentul cu medicamente atunci când tratăm depresia și anxietatea, potrivit noilor studii realizate în Australia.

Printr-un studiu realizat pe o perioadă de 12 săptămâni, cercetătorii australieni au demonstrat că participanții care au beneficiat de un program zilnic de exerciții fizice au avut cu 1.5 mai multe șanse să resimtă o îmbunătățire a depresiei, anxietății sau traumelor psihologice, în comparație cu persoanele tratate doar cu ajutorul terapiei sau al medicamentelor.

Cercetătorii au evaluat datele din peste 1.000 de studii anterioare ce cuprindeau un număr total de 128.119 de persoane.

Noile descoperiri ar trebui să încurajeze furnizorii de servicii medicale să prioritizeze activitatea fizică poate chiar ca primă opțiune de tratament, sugerează cercetătorii.

„Exercițiile de intensitate mai mare au avut un impact, de asemenea, mai mare în ceea ce privește depresia și anxietatea, în timp ce exercițiile efectuate pe o perioadă mai lungă au avut efecte mai reduse în comparație cu cele intense, dar de durată scurtă sau medie”, a declarat cercetătorul Ben Singh.

„Mai mult, am descoperit că orice tip de activitate fizică, toate exercițiile fizice au fost benefice, inclusiv exerciții aerobice, cum ar fi mersul pe jos, antrenamentul de rezistență, Pilates și yoga.”

Rezultatele studiului au fost publicate luna aceasta în British Journal of Sports Medicine.

Cele mai mari beneficii ale exercițiilor fizice asupra sănătății mintale au fost identificate mai ales în rândul persoanelor cu depresie, HIV sau boli ale rinichilor.

În cazul femeile însărcinate sau care treceau prin perioada postpartum s-a remarcat, de asemenea, o probabilitate mai mare de a experimenta îmbunătățiri ale sănătății mintale în urma exercițiilor fizice.

Un alt aspect important ce reiese din studiul realizat în Australia constă în confirmarea faptului că sportul îmbunătățește sănătatea mintală într-un timp relativ redus.

„Studiile arată că nu este nevoie de mult timp pentru ca exercițiile fizice să aducă o schimbare pozitivă în ceea ce privește sănătatea ta mintală.”, spune Singh.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, 1 din 8 persoane din întreaga lume suferă de o tulburare mintală.

Citește și: 8 cauze mai puţin cunoscute ale depresiei. Și tiroida poate fi implicată!

Sursă: webmd.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult