Femeile petrec mult timp în bucătărie, acolo unde pregătesc mese delicioase pentru familie. Tot aici se depozitează și produse alimentare, care reprezintă un mediu favorabil pentru dezvoltarea diferitelor microorganisme. Cu toate că faceți curat regulat în bucătărie, există bacterii şi microbi foarte periculoşi pentru sănătate. Acești dăunători se ascund în cele mai neaşteptate locuri.
Bucătăria este una dintre cele mai aglomerate camere dintr-o locuință, dar și una dintre cele mai murdare. Acest mediu încurajează bacteriile să crească și să se înmulțească. În plus, există câteva locuri și lucruri din bucătărie care adăpostesc mult mai multe bacterii decât altele.
Deși unele lucruri nu par murdare la prima vedere, ele ascund, de fapt, cele mai multe microorganisme care pot afecta serios sănătatea. De aceea, data viitoare când faceți curățenie, este musai să le acordați mai multă atenție.
Germenii se ascund peste tot, nu doar în chiuvetă sau pe uşa frigiderului. În plus, căldura și umiditatea fac reproducerea microbilor mult mai ușoară.
Cele mai murdare locuri din bucătărie, pe care trebuie să le cureţi destul de des sunt: chiuveta, blatul, frigiderul, instrumentele mici, electrocasnicele, mânerele dulapurilor, locul de depozitare a tacâmurilor.
Și cutiile de plastic unde depozităm fructele și legumele se murdăresc extrem de ușor.
”Multe gospodine uită să curețe uscătorul de vase în mod regulat. Ele cred că dacă acolo sunt doar vase și tacâmuri curate, nu este nimic de curățat. Cu toate acestea, apa și umiditatea, care se mențin în mod constant acolo, sunt o bază pentru dezvoltarea microorganismelor”, spun specialiștii.
Spatulele din cauciuc din bucătărie sunt și ele un loc prielnic pentru bacterii și microbi. Atunci când le spălăm, trebuie să insistăm foarte mult fie asupra mânerului, fie asupra lamei şi uităm de partea din mijloc, acolo unde cele două se îmbină.
Deschizătorul de conserve poate fi considerat unul dintre cele mai murdare obiecte din bucătărie, pentru că reține frecvent microorganisme dăunătoare.
”Suportul pentru cuțite – majoritatea gospodinelor îl curăță rar. În acesta se pun cuțite umede și se scurg. Apa și umiditatea din el ajută bacteriile să se dezvolte. Prin urmare, de fiecare dată când puneți un cuțit în el, se murdăresc fără ca dv. să vedeți și, de fapt, cuțitele nu sunt atât de curate pe cât credeți”, mai adăugă specialiștii.