Celine Dion, diagnosticată cu o boală rară incurabilă! Afectează o persoană la un milion

Celine Dion a dezvăluit că a fost diagnosticată cu sindromul omului înțepenit, o boală incurabilă de care suferă 1 persoană la 1 milion.
  • Publicat:

Celine Dion a dezvăluit că a fost diagnosticată cu sindromul omului înțepenit, o afecțiune care presupune tensionarea incontrolabilă a mușchilor. Artista în vârstă de 54 de ani a făcut anunțul pe Instagram, printr-un video, în care le-a mărturisit fanilor motivul pentru care a fost nevoită să-și anuleze turneul european, boala rară neurologică fiind motivul din spatele acestei decizii.

Nu există leac pentru această afecțiune, ceea ce înseamnă că pacienții pot rămâne înțepeniți precum statuile, uneori în neputința de a merge sau vorbi. Sindromul omului înțepenit este o boală rară care afectează 1 persoană la un milion, scrie Clinica Cleveland.

Superstarul canadian le-a spus fanilor că încearcă pe cât posibil să minimizeze simptomele.

„Așa cum știți, mereu am fost ca o carte deschisă și nu m-am simțit pregătită până acum să zic ceva, dar acum sunt pregătită să fac asta. De ceva vreme mă confrunt cu probleme de sănătate și a fost o provocare pentru mine să accept asta și mai ales să vorbesc despre lucrurile prin care am trecut. Recent am fost diagnosticată cu o boală neurologică rară numită sindromul omului înțepenit care afectează o persoană la un milion. Deși încă învățăm despre această afecțiune rară, știm până acum că ea e vinovată de spasmele pe care le-am avut până acum”, a spus Celine Dion.

Sindromul omului înțepenit este o afecțiune care produce spasme persistente, care implică mai mulți mușchi. Majoritatea persoanelor primesc acest diagnostic în jurul vârstei de 40-60 de ani.

Primele 4 semne ale bolii includ:

  • spasme intermitente care devin ulterior continue
  • sensibilitate la lumină, atingeri și zgomot
  • spasme severe
  • respirația este afectată în cazurile avansate

Cum se tratează sindromul omului înțepenit?

În majoritatea cazurilor, pacienții care suferă de această boală răspund la doze mari de diazepam, care de cele mai multe ori se administrează ca medicație împotriva anxietății. Antinevralgicele ajută la îmbunătățirea simptomelor, dar nu tratează boala.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”