Iubitorii de sushi care adoră să intesifice gustul cu puțin wasabi ar putea avea parte de un beneficiu suplimentar: îmbunătățirea memoriei!
Potrivit unui studiu realizat în Japonia, wasabi conține un compus care are capacitatea de a spori capacitatatea cognitivă.
O echipă de cercetători japonezi au realizat un studiu la care au participat 72 de subiecți cu vârste cuprinse între 60 și 80 de ani, cu scopul de a descoperi dacă wasabi poate ajuta memoria atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Aceștia au fost împărțiți în două grupe: unii au primit un ingredient placebo, ceilalți wasabi.
Subiecții care au consumat extractul de wasabi au observat o îmbunătățire a memoriei de-a lungul duratei de 12 săptămâni a studiului.
Mai mult, cei care au luat wasabi au prezentat o îmbunătățire cu 18% a scorului de memorie episodică, cu 14% mai mare decât a celor care au luat placebo.
Îmbunătățirea memoriei i-a surprins pe cercetători: „Îmbunătățirea a fost cu adevărat substanțială”, a declarat Prof. Rui Nouchi de la Institutul pentru Dezvoltare, Îmbătrânire și Cancer din cadrul Universității din Tohoku, cel care a condus echipa de cercetători pentru CBS News, citat de Daily Mail.
Potrivit studiului, compusul 6-MSITC din extractul de wasabi a redus nivelul de oxidanti și inflamația din hipocamp, partea creierului responsabilă pentru funcționarea memoriei cognitive.
Dacă vrei să alegi un wasabi de calitate, citește cu atenție eticheta produsului. Principalul ingredient din conținut trebuie să fie Wasabi Japonica, denumirea științifică a plantei din a cărei rădăcina se poate obține pasta sau pudra de wasabi.
Citește și: Cea mai tare rețetă de sushi de post a lui chef Nicolai Tand. Ce ingredient secret folosește faimosul bucătar
Surse: Daily Mail, NBC News