Coaja de banană, folosită ca „botox natural” | Ce spun specialiștii

  • Publicat:
Coaja de banană, folosită ca „botox natural” | Ce spun specialiștii

Katie Jane Hughes, make-up artist și influencer de succes, a postat recent pe TikTok un clip în care ar sugera faptul că aplicarea cojii de banană pe chip te poate scăpa de riduri, cearcăne sau de pungile inestetice de sub ochi.

Clipul a devenit viral numaidecât, dar iată ce părere au dermatologii despre asta.

Coaja de banană, botox natural

După ce și-a aplicat coaja de banană pe față, Hughes a recunoscut că pielea i s-a simțit mai catifelată, porii mai strânși și fața mai luminoasă. Clipul său a fost vizualizat de peste 750.000 de internauți.

Make-up artista a fost atât de impresionată de rezultate, încât a spus că va încerca din nou acest trend.

@katiejanehughes Banana skin facial #bananas #fyp #BananaSkin #ViralHack #Skincare #Natural #WhyNot #TryThis#funny #itworks ♬ original sound – Katiejanehughes

Citește și: Măşti cosmetice naturale pentru ten realizate din coji de fructe

Medicii nu sunt convinși, însă, de acest efect

Persoanele care vor să încerce această metodă în speranța că le va ajuta să aibă o piele întinsă și luminoasă, n-ar trebui să aibă așteptări foarte mari de la o simplă coaja de banană, avertizează dermatologii.

„Nu există niciun supliment topic sau alimentar care să îți ofere același efect pe care îl poate avea Botoxul atunci când îl injectezi”, a explicat Dr. Geeta Yadav, un dermatolog din Toronto, ca reacție la acest trend.

@geetayadavmd Say what?! 🍌😳 People are rubbing banana peels on their face as a DIY skincare hack claiming it tightens skin and smooths wrinkles like BOTOX? As a #dermatologist I have to say that I’m not a fan of putting food on the face. While banana peels do have some beneficial properties, they don’t compare to the results of BOTOX or well-studied skincare products. If you’re concerned about fine lines and wrinkles, talk to a dermatologist about your options. Let’s stick to the tried and true and avoid the banana peel trend! #DermReactstoBananaPeels #dermreacts #dermatologist #fyp ♬ original sound – Dr. Geeta Yadav

Potrivit acesteia, deși cojile de banane au proprietăți antimicrobiene, beneficiile sunt atât de mici încât este puțin probabil să fie observate. Și nu este singură de această părere: „Nu există nicio dovadă științifică care să sugereze că frecarea unei coji de banană pe față te va ajuta cu ridurile, cearcănele sau inflamațiile”, spune Dr. Taylor Bullock, rezident în dermatologie la Clinica Cleveland.

Coaja de banană: posibile beneficii asupra pielii

Aplicarea cojii de banană pe ten poate avea și alte efecte benefice, în special datorită conținutului său de substanțe nutritive. Unele dintre aceste posibile efecte includ:

  • Hidratare
  • Exfoliere
  • Reducerea inflamației
  • Ameliorarea iritațiilor/mâncărimilor

Citește și: Beneficiile uimitoare ale cojilor de banane

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian