Un studiu amplu a arătat că anumite vitamine – când sunt luate împreună – pot preveni pierderea vederii la persoanele care suferă de degenerescenţă maculară activă cauzată de vârstă.
Rezultatele cercetării arată că riscul pierderii vederii se reduce cu peste 25 de procente dacă sunt administrate zilnic aceste vitamine, în următoarele doze: 500 mg de vitamina C, 400 UI de vitamina E, 15 mg de betacaroten, 80 mg de zinc şi 2 mg de cupru.
Vitamina C poate fi administrată sub formă de suplimente, însă poate fi procurată foarte uşor şi din alimente cum ar fi citricele, ardeiul gras, pătrunjelul. Vezi aici mai multe surse de alimente bogate în vitamina C.
Necesarul de vitamina E variază direct proporţional cu vârsta şi poate fi găsită în alimente precum germeni de grâu, uleiuri vegetale şi margarină, avocado, cereale integrale, gălbenuş de ou, fructe cu coaja lemnoasă etc.
Vrei să ştii mai multe despre minerale? Citeşte aici mai multe informaţii.
Sursa: eyehealthweb.com