În fiecare an, britanicii aruncă la gunoi alimente în valoare de 17 miliarde de lire sterline, conform unui raport al organizației WRAP (Waste and Resources Action Programme). Această risipă alimentară este echivalentă cu umplerea de opt ori a celor 90.000 de locuri din stadionul Wembley. Statisticile sunt alarmante: aproape trei milioane de cartofi întregi, un milion de banane și 2,1 milioane de morcovi sunt aruncați zilnic în gospodăriile din Marea Britanie.
În acest context, o femeie a venit cu o soluție inteligentă pentru a reduce risipa de fructe și legume. Gemma, cunoscută sub numele de „Money Mum”, este o influenceriță în domeniul finanțelor și autoarea unei cărți bestseller numite „Save Yourself Happy”. Ea este renumită pentru abilitățile sale de a găsi chilipiruri în supermarketuri. Mai mult, ea oferă sfaturi familiilor pentru a face economii.
Recent, Gemma a împărtășit pe contul ei de Instagram, care numără 440.000 de urmăritori, un truc simplu pentru a prelungi durata de viață a fructelor și legumelor. Ea susține că secretul constă într-un cod de pe etichetele produselor.
„Știați asta? Litera reprezintă luna, iar numărul este ziua. Astfel, puteți evita risipa de alimente”, a explicat Gemma.
Ea a arătat exemple de etichete de pe prazuri într-un supermarket Tesco, explicând că, dacă pe ambalaj scrie „F15”, aceasta înseamnă 15 iunie.
„Vreți să știți un truc pentru a cumpăra alimente mai proaspete? F este luna! Deci, F este iunie, a șasea lună. Ianuarie ar fi A”, a adăugat ea.
Un angajat Tesco a confirmat pentru The Express că și el a fost învățat despre acest cod. Comentariile la video-ul lui Money Mum au fost pline de entuziasm. Un alt lucrător la supermarket a scris:
„Până nu am început să lucrez la Tesco făcând reduceri, nu știam despre asta. Este o metodă foarte bună pentru a ajuta la reducerea risipei”.
Un alt internaut a adăugat: „Aceste date sunt pentru a ajuta la rotația stocurilor și a reduce risipa. Prea mulți oameni nu folosesc mâncarea din cauza unei date de pe pachet”.
Un altul a concluzionat: „Wow, nu știam asta”.
Acest truc simplu, dar cât se poate de eficient, ar putea ajuta familiile să economisească bani și să contribuie la reducerea risipei alimentare, notează Mirror.
Sursă foto – VasiliyBudarin / Shutterstock