Consultații gratuite pe litoral în săptămâna 12-17 august. Turiștii primesc sfaturi de la medici din trei specializări

  • Publicat:
Consultații gratuite pe litoral în săptămâna 12-17 august. Turiștii primesc sfaturi de la medici din trei specializări

Turiștii aflați în stațiunile din sudul litoralului beneficiază, săptămâna aceasta, de consultații gratuite în specializări precum dermatologie, endocrinologie și pediatrie, anunță Agenția de presă Rador.

36 de medici sunt prezenți în cele cinci puncte de lucru special amenajate în Costinești, Neptun, Saturn, Mangalia și Olimp. Corturile sunt amplasate lângă bazele de salvare acvatică și punctele de prim ajutor din Neptun și Mangalia, lângă containerele SMURD de pe plajele din Costinești și Saturn, iar în Olimp, pe plajă, în zona hotelului Meduza.

„Devenit deja un eveniment anual de tradiţie, campania de prevenţie a Universităţii de Medicină şi Farmacie Carol Davila – ‘Asumă-ţi să fii sănătos!’ – revine anul acesta pe litoralul românesc pentru a oferi cât mai multe consultaţii medicale turiştilor aflaţi în această perioadă la Malul Mării Negre şi care vor alege să-şi sacrifice câteva zeci de minute din concediul de odihnă pentru o evaluare dermatologică, endocrinologică sau pediatrică şi în definitiv pentru siguranţa stării lor de sănătate” a declarat, citat în comunicatul de presă, rectorul UMF „Carol Davila”, Viorel Jinga.

Turiștii de pe litoral vor primi consultații gratuite în dermatologie, endocrinologie și pediatrie

În perioada 12-17 august, turiștii vor putea fi beneficiarii unor consultații medicale oferite de către Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București prin Societatea Română de Dermatologie, Societatea Română de Endocrinologie și Societatea Română de Pediatrie cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale și al Direcției de Sănătate Publică din Constanța.

Astfel, cei aflați în vacanță la mare vor putea beneficia de consultații în specialitățile dermatologie, endocrinologie și pediatrie.

Screening privind riscurile de afecțiuni cutanate, inclusiv cancer

Societatea Română de Dermatologie continuă seria campaniilor de prevenție Euromelanoma alăturându-se și anul acesta proiectului Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București – „Asumă-ți să fii sănătos!” –Litoral 2024 oferind consultații medicale dermatologice gratuite. De altfel, de-a lungul celor 10 ani de la debutul campaniei Euromelanoma, peste 30.000 de români au beneficiat de consultații dematologice gratuite, iar alte câteva zeci de mii de persoane au fost informate în detaliu asupra riscurilor la care își pot expune pielea, dar și cum se poate preveni apariția unei afecțiuni cutanate.

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”