Consultatiile on-line, un substitut al vizitei la medicul de familie

Administratorii site-ului spun ca oamenii trebuie speriati ca sa mearga la medic.
  • Publicat:
Consultatiile on-line, un substitut al vizitei la medicul de familie
Consultatiile on-line, un substitut al vizitei la medicul de familie

Administratorii site-ului spun ca oamenii trebuie speriati ca sa mearga la medic. Diagnosticul pus la distanta este aproximativ, iar scopul doctorilor este sa obtina clienti la cabinet. Medicina virtuala castiga tot mai mult teren. In fiecare zi, sute de mii de romani acceseaza site-urile medicale pentru a obtine gratuit o consultatie sau informatii despre boala si simptomele manifestate.

Credibilitatea acestor site-uri, spun medicii, esta data de semnatura doctorilor care colaboreaza cu ele. Sfatulmedicului.ro ofera chiar si consultatii on-line. Pentru a beneficia de acestea, trebuie sa iti creezi un cont, care necesita informatii personale despre data nasterii, starea civila, adresa, numarul de mobil (pe care primesti codul de confirmare), inaltimea, greutatea, mediul – rural sau urban, studii, profesia si domeniul de activitate.

Totodata, sunt necesare si informatii referitoare la consumul de alcool, cafea si tigari, precum si boli sau operatii suferite. Potrivit site-ului, consultatiile medicale on-line beneficiaza de colaborarea a 60 de specialisti, postati cu poze si numele cabinetului sau al clinicii unde isi desfasoara activitatea.

In formularul de consultatie de pe site trebuie bifate zonele durerilor, intensitatea  si frecventa acestora, precum si antecedente medicale. Totodata, pacientii virtuali pot trimite radiografii sau analize efectuate. Rezultatul va sosi in 48-72 de ore pe adresa de mail a bolnavului.

Clinicile private castiga pacienti

Reprezentantii site-ului sfatulmedicului.ro afirma ca, in urma consultatiei, medicii nu pun un diagnostic, pentru ca trebuie sa vada pacientul. „Singurul lucru pe care il spun doctorii este ca ar fi posibil sa aveti o anumita afectiune.

Ideea este sa sperii pacientul si sa-l convingi sa mearga la doctor, spunandu-i ca se poate agrava. Medicul care raspunde la consultatiile on-line isi da numele si clinica la care lucreaza. Iar bolnavii, in general, prefera sa se duca la cel care le-a raspuns.

Astfel, clinicile pot castiga mai multi pacienti. Cel care isi creeaza un cont la noi beneficiaza de trei credite, adica de trei consultatii on-line gratuite pe luna”, ne precizeaza Oana Chele, specialist marketing Sfatulmedicului.ro.

Pe de alta parte, medicii spun ca nu este moral sa sperii pacientii. „Este bine doar sa le recomanzi, daca este cazul, sa mearga la un specialist, nu sa-l alarmezi fara temei”, afirma prof.dr.Gheorge Iana, manager al Spitalului Universitar de Urgenta.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cum scapam de mahmureala?
Cum scapam de mahmureala?