Consumul acestui aliment în timpul sarcinii poate reduce riscul de autism cu 20%

Consumul unui anumit tip de aliment în timpul sarcinii poate reduce riscul de autism cu până la 20%, arată un nou studiu realizat de profesori de la Institutul de Autism A.J. Drexel din Statele Unite ale Americii.
  • Publicat:
Consumul acestui aliment în timpul sarcinii poate reduce riscul de autism cu 20%

Consumul de pește în timpul sarcinii poate reduce probabilitatea ca un copil să fie diagnosticat cu o tulburare din spectrul autismului cu 20%, a descoperit un nou studiu.

Luarea suplimentelor cu ulei de pește nu a produs același rezultat, însă, notează The Post.

„Acest studiu oferă încă mai multe dovezi pentru siguranța și beneficiul consumului regulat de pește în timpul sarcinii”, a spus dr. Emily Oken, coautor al studiului și profesor la Harvard Medical School și Harvard Pilgrim Health Care Institute. „Alte beneficii dovedite includ un risc mai mic de naștere prematură și o dezvoltare cognitivă îmbunătățită.”

Consumul de pește și suplimentele cu ulei de pește  pot reduce semnificativ riscul de autism în cazul copiilor

Femeile însărcinate sunt sfătuite să mănânce 2-3 porții de fructe de mare sărace în mercur pe săptămână pentru a ajuta la dezvoltarea creierului fetal.

Dar autorii noului studiu – condus de cercetători de la Institutul de Autism A. J. Drexel – au constatat că aproximativ un sfert dintre participantele însărcinate nu au consumat niciun fel de carne de pește.

Cercetătorii au examinat aportul de pește al 10.800 de femei însărcinate și suplimentele cu ulei de pește ale 12.646 de femei însărcinate pentru a stabili asocierile cu diagnosticele de autism și cu trăsăturile legate de autism raportate de părinți.

Aproximativ 65% până la 85% dintre participante au raportat că nu au luat ulei de pește sau suplimente cu acizi grași omega-3.

Avem nevoie de omega-3 pentru a ne ajuta organele să funcționeze corect, în special inima, creierul și ochii.

Nutrientul esențial poate fi găsit în alimente precum pește, nuci, semințe de in și legume cu frunze sau în suplimente de ulei de pește. Organismul nu îl produce în mod natural.

Studiul Drexel a constatat că legătura dintre consumul prenatal de pește și prevalența redusă a autismului a fost ceva mai puternică în cazul copiilor de sex feminin.

Suplimentele de Omega-3 în timpul sarcinii nu au fost asociate cu diagnosticul de autism sau cu trăsături legate de autism, au declarat cercetătorii.

Concluziile au fost publicate în ediția din septembrie a revistei American Journal of Clinical Nutrition. Cercetătorii au recunoscut că nu au putut examina ce tipuri de pește au fost consumate, când anume în timpul sarcinii au fost consumate și ce cantitate de omega-3 conțineau suplimentele.

Ce este autismul

Autismul este o afecțiune de dezvoltare care afectează modul în care oamenii învață, se comportă, comunică și interacționează cu ceilalți. Este complexă și nu este bine înțeleasă de cercetători.

Deși nu există un tratament curativ pentru autism, există numeroase opțiuni de suport care pot ajuta la gestionarea simptomelor. Terapia comportamentală, cum ar fi terapia cognitiv-comportamentală, poate fi utilă pentru gestionarea anxietății și a comportamentelor problematice. În plus, medicamentele pot fi prescrise pentru a aborda simptomele asociate, cum ar fi depresia sau tulburările de concentrare.

Pentru persoanele care sunt diagnosticate la vârsta adultă, găsirea unui terapeut specializat în autismul la adulți este esențială.

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”