Consumul de iaurt probiotic te ajută să fii mai fericită

Studii recente arată că - dincolo de beneficiile sale binecunoscute iaurtul probiotic ne poate îmbunătăţi... starea emoţională.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Consumul de iaurt probiotic te ajută să fii mai fericită

Soarele se ascunde printre nori de câteva zile şi odată cu el a dispărut şi zâmbetul tău? Ai o perioadă aglomerată la birou, iar tonusul tău este la cote minime? Ai nevoie de o soluţie la îndemână pentru o porţie de bună dispoziţie? Nimic mai simplu. Mănâncă în fiecare zi iaurt probiotic şi activează-ţi starea de bine!

Studii recente arată că – dincolo de beneficiile sale binecunoscute: menţinerea sănătăţii digestive, scăderea riscului de diabet sau de boli cardiovasculare, facilitarea scăderii în greutate – iaurtul probiotic ne poate îmbunătăţi… starea emoţională*.

Uimitoarea descoperire a fost făcută de cercetătorii de la Centrul de Medicină Integrală (UCLA) din Los Angeles. Concluziile studiului arată că, prin consumul zilnic de iaurt probiotic şi îmbunătăţirea calităţii florei intestinale, ne putem simţi mai bine nu doar fizic, dar şi emoţional, putem să fim mai fericite, mai vesele, pozitive. La femeile participante la studiu, care au consumat iaurt probiotic timp de 4 săptămâni, s-a constatat o îmbunătăţire a activităţii cerebrale în sensul în care acestea au fost mai puţin influenţate de stimulii emoţionali negativi.

Explicaţia acestei descoperiri stă în comunicarea dintre creier şi sistemul nervos enteric, considerat cel de-al doilea creier al organismului uman. Pe scurt, intestinul nostru conţine circa 100 de milioane de neuroni (mai mulţi decat în măduva spinării ori sistemul nervos periferic), prin intermediul cărora transmite informaţie către creier şi produce 95% din cantitatea de serotonină – popular numită hormonul fericirii. De aceea, un simplu obicei sănătos – consumul de iaurt probiotic – este benefic pentru starea noastră de bine, atât la nivel fizic cât şi emoţional.

Aliment esenţial, cu o mulţime de nutrienţi importanţi pentru sănătate, cum ar fi: proteine, calciu, potasiu, fosfor, zinc, bacterii lactice vii, iaurtul se poate integra foarte uşor în alimentaţia ta zilnică, la orice masă. Îl poţi consuma dimineaţa, la micul dejun, asociat cu cereale, sau peste zi, ca gustare între mese, iar seara, iaurtul simplu poate completa o cină uşoară pe gustul tău. Totodată, iaurtul cu fructe este un desert uşor, cu aproximativ un sfert din aportul caloric al unei prăjituri.

Ştirea ne-a fost comunicată în urma evenimentului „Activează-ţi starea de bine cu Activia!” de către profesor doctor nutriţionist Nicolae Hancu şi profesor doctor gastroenterolog Dan Dumitrascu, întrucât în urma unei evaluări nutriţionale complexe a tuturor iaurturilor din gama Activia, Societatea de Nutriţie din România recomandă consumul zilnic de iaurt probiotic Activia, ca parte a unei alimentaţii echilibrate.

* Studiu UCLA – Collaborative Center for Integrative Medicine, Los Angeles, USA (Tillisch – Gastroenterology, 2013), susţinut de Danone.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Fergie, probleme în paradis?
Fergie, probleme în paradis?