Un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Nanjing, China, a relevat faptul că persoanele care au o dietă bogată în proteine, în special peşte, sunt mult mai ferite de a avea un accident vascular.
„O cantitate de 20 de grame pe zi scade cu până la 26 % riscul de accident vascular„, afirm cercetătorii.
Şapte studii cu un total de 254.489 de participanti, care au avut o durată de 14 ani, au fost incluse în analiză. Participanţii care au mâncat o cantitate mare de proteine au avut un risc cu 20% mai mic de a avea un accident vascular cerebral decât cei care au adoptat un regim alimentar mai puţin bogat în proteine.
Trebuie să ţinem cont că există şi alţi factori precum fumatul şi colesterolul ridicat, care provoacă accidentul vascular cerebral.
În cazul în care fiecare persoană ar mânca aceeaşi cantitate de proteine, s-ar reduce cu 1,4 milioane numărul deceselor, în fiecare an, la nivel mondial.
Autor: Theodora Râbu