Copiii deștepți au nevoie de sport!

  • Publicat:
Copiii deștepți au nevoie de sport!
Foto: Shutterstock

Activitatea fizică regulată îi ajută pe copii să aibă performanțe mai bune la școală, susțin specialiștii de la Colegiul American pentru Medicină Sportivă. Aceștia spun că în foarte multe țări sportul este o disciplină opțională, ceea ce a favorizat apariția obezității infantile, mai ales în Europa și America.

În plus, randamentul școlar a scăzut considerabil, consecință tot a lipsei de mișcare. Experții spun că prin sport se oxigenează mai bine creierul, crescând capacitatea de înțelegere și memorie a copiilor.

Prin sport, copiilor le cresc respectul de sine și tonusul psihic

La studiu au participat peste 300 de copii, cercetătorii observând că grupul celor care au făcut sport a obținut rezultate cu 30% mai bune decât cei care nu au avut niciun fel de activitate fizică.

Specialiștii spun că sportul acționează în mai multe direcții. Prin arderile care se produc, elevii devin mai concentrați la studiile teoretice, deoarece energia care i-ar putea determina să fie neatenți este consumată. În plus, copiilor le vor crește respectul de sine și tonusul psihic.

Datele acestui studiu vin ca o confirmare a unor cercetări precedente, când s-a ajuns la concluzia că adulții care fac mișcare în mod constant au funcțiile cognitive mult mai bune. Asta înseamnă că sportul are efecte benefice pe o perioadă lungă, iar mișcarea regulată îmbunătățește, treptat, toate aspectele sănătății.

Copiii cu deficit de atenție se concentrează mai bine dacă fac mișcare

La vârstă mică, sportul îi poate disciplina pe copii, care vor deveni mai ordonați, mai atenți și vor învăța să își facă un program zilnic, pe care să îl și respecte.

În plus, în cazul copiilor care suferă de deficit de atenție, exercițiile fizice îi ajută să se concentreze asupra sarcinilor pe care le au de îndeplinit.

Specialiștii spun că nu este necesară înscrierea copilului la un curs sportiv, ieșirile zilnice în parc, plimbatul cu rolele și jocurile în aer liber fiind la fel de eficiente.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult