„Copilul Anului”. La 15 ani a creat un leac care poate trata cancerul de piele

Revista TIME a vrut să-i spună povestea, numindu-l „Copilul Anului”, după ce acesta a inventat un săpun care poate trata cancerul de piele.
  • Publicat:
„Copilul Anului”. La 15 ani a creat un leac care poate trata cancerul de piele
„Copilul Anului”. La 15 ani a creat un leac care poate trata cancerul de piele

Revista TIME onorează un băiat de 15 ani cu apariția pe copertă, pentru contribuția sa privind un potențial leac pentru cancerul de piele! Heman Bekele, un tânăr de 15 ani, a văzut efectele pe care le are soarele asupra pielii în toată perioada în care a crescut în Etiopia. Acesta a observat că multe persoane lucrau în soare fără să-și protejeze pielea, iar publicația TIME a vrut să-i spună povestea, numindu-l „Copilul Anului”.

După ce familia lui Heman Bekele a imigrat în Statele Unite, băiatul, în vârstă de 7 ani la vârsta aceea, a primit cadou de Crăciun un set pentru chimie, care a venit la pachet cu hidroxid de sodiu. Acela a fost momentul care a declanșat pasiunea lui pentru chimie și a început să învețe puterea reacțiilor chimice.

Tot atunci, tânărul a început să gândească critic efectele dăunătoare pe care le poate avea expunerea la soare asupra corpului uman.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de TIME (@time)

„Când eram mic, nu mă gândeam așa mult la asta, dar abia când am venit în America am realizat ce problemă uriașă reprezintă soarele și radiațiile ultraviolete atunci când ne expunem pentru perioade lungi de timp”, a spus Heman Bekele pentru TIME.

Tânărul a devenit interesat de cercetările care gravitează în jurul cancerului de piele și tratamentelor în acest sens.

„Sunt foarte pasionat de cercetările despre cancerul de piele. Chiar dacă este vorba de propria mea cercetare sau ce se mai întâmplă în domeniu”, a povestit Heman Bekele pentru revista TIME.

De asemenea, a învățat despre imiquimod, un tratament aprobat pentru tratarea anumitor forme de cancer de piele. Folosit sub formă de cremă, acest tratament poate distruge tumorile. Dar tânărul s-a gândit dacă poate găsi o soluție prin care să folosească imiquimod în Etiopia, pentru a trata formele incipiente de cancer de piele și să fie totodată un tratament accesibil indiferent de clasa socio-economică.

„Aproape toată lumea folosește apă și săpun pentru a se spăla. Așadar, săpunul ar putea fi cea mai bună opțiune”, a explicat tânărul decizia de a dezvolta un săpun care să trateze cancerul de piele.

Într-un video alăturat articolului, tânărul a explicat și modul în care funcționează săpunul, menționând că acesta conține nanoparticule încărcate cu imiquimod, care asigură menținerea tratamentului pe piele la nivel molecular, chiar și după clătire.

Potrivit oamenilor de știință, ideea lui Heman Bekele are foarte mult potențial, iar juriul concursului Discovery Education’s 2023 Young Scientist Challenge l-a premiat cu 25.000$.

Până ca săpunul să fie aprobat și folosit ca tratament pentru cancerul de piele, mai sunt necesari câțiva pași, iar tot procesul poate dura undeva la zece ani.

Sursa foto: Shutterstock

Sursă: time.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”