Culoarea irisului dezvaluie predispozitia la anumite afectiuni

Persoanele cu ochi caprui se imbolnavesc frecvent de boli reumatice si hepatice.
  • Publicat:
Culoarea irisului dezvaluie predispozitia la anumite afectiuni
Culoarea irisului dezvaluie predispozitia la anumite afectiuni

Persoanele cu ochi caprui se imbolnavesc frecvent de boli reumatice si hepatice. Oamenii cu ochi albastri sufera mai des de astm si eczeme, iar cei cu ochii verzi pot suferi de boli ereditare.

Ochii nu sunt numai oglinda sufletului, ci si a intregului organism. Cel putin asta sustin doctorii care „citesc” in ochi suferintele oamenilor. Medicul iridolog nu-ti spune boala de care suferi, dar vede, prin metode neinvazive, care organ este afectat. „Iridologia este stiinta diagnosticarii unor afectiuni, predispozitii, modificari de functie si structura ale unor organe sau tesuturi pe baza studiului atent al culorii, semnelor, structurilor si modificarilor irisului. Conteaza culoarea, textura, pigmentarile, densificarea sau lipsa substantei in iris.

Noi avem impresia ca ne nastem si murim cu acelasi iris, dar nu e adevarat”, sustine dr. Liana Comsa, medic primar medicina generala si specialist in medicina traditionala chinezeasca, cu competenta in acupunctura si homeopatie.

Iridodiagnosticul este o metoda de investigatie care porneste de la culoarea ochilor. Medicul fotografiaza irisul bolnavului cu ajutorul unui aparat conectat la computer, iar imaginea se mareste cat ecranul calculatorului.

Apoi, specialistul suprapune peste fotografia obtinuta o harta a ochiului respectiv si vede, cu ajutorul unui program special instalat pe computer, care organe sunt afectate. Fiecare ochi are harta lui. „In ochiul drept se vad organele din partea dreapta a organismului, iar in cel stang, partea corespunzatoare a corpului”, explica dr. Comsa.

Harta ochiului arata precum un ceas, iar cadranul irisul este impartit in 12 parti, care corespund orelor. In dreptul fiecarei ore, se afla organele corpului nostru. Astfel, corespunzator orei 12 este creierul (care se vede in ambii ochi), orei 2 – capul, orei 3 – rinichii, orei 4 – intestinul, orei 5 – stomacul, orei 6 – zona pelvina, orei 7 – ficatul. Inima se plaseaza in dreptul orei 9, iar urechea la ora 10. In urma expunerii, apar niste scoruri care, interpretate, semnifica fie o inflamatie acuta, subacuta, cronica sau degenerativa.

Procedeul depisteaza chisturi si noduli insesizabili la analizele obisnuite

„In functie de dereglarile pe care le vad in organism, eu le recomand pacientilor un tratament naturist personalizat – acupunctura, ceaiuri, suplimente alimentare sau tratament homeopat. Nu recomand niciodata substante chimice (medicamente – n.r.)”, precizeaza dr. Liana Comsa.

Dupa circa doua luni de tratament, bolnavii trebuie sa vina din nou la medic, pentru a-si reevalua starea de sanatate. Dr. Comsa nu exclude insa vizita la medicul de specialitate, atunci cand situatia o impune.

„Daca observ niste modificari care implica prezentarea la un examen de specialitate ii trimit pe pacienti si la investigatii suplimentare – de exemplu, la un examen ORL, o ecografie abdominala, un consult genital.
Medicina naturista si cu cea alopata trebuie sa fie in echilibru si in colaborare, deci nu se exclude una pe alta niciodata, ci se combina atat cat e nevoie in avantajul pacientului”, subliniaza medicul.

In plus, dr. Comsa spune ca iridologii pot depista dezechilibre ale organelor interne (chist, nodul) pe care, dupa un set normal de analize, medicul alopat nu le-a sesizat.

Predispozitie spre anumite boli in functie de culoarea ochilor

Potrivit specialistilor in studiul irisului uman, culoarea irisului dezvaluie si vulnerabilitatea noastra in fata bolilor. Persoanele cu ochi caprui au predispozitie catre boli reumatice, anemie, hepatita, afectiuni endocrine si gastrice. Cele cu iris albastru tind sa se confrunte mai des cu eczeme si acnee, piele uscata, astm, raceli, iritatii ale ochilor, retentie de apa.

Culoarea verde a irisului atrage atentia asupra pericolului bolilor ereditare. Specialistul spune ca sunt si bolnavi de cancer care se prezinta la cabinet, dar niciodata nu-i trateaza singura. „Eu niciodata nu tratez singura un bolnav de cancer, intotdeauna il tratez alopat, si nici nu invat pacientul sa nu faca radioterapie sau chimioterapie.

Tratamentul recomandat de iridolog este unul complementar, care vine sa sustina organismul unui om bolnav ce face o terapie agresiva”, sustine dr. Liana Comsa.

Costul unei sedinte de iridologie este de 250 RON. Doctorita Comsa are specializari in China si practica iridologia din anul 2000.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News