Cum a descoperit Anton, un copil de 12 ani, că avea o tumoră cerebrală gigant. Medicii de la Botoșani l-au transferat de urgență la Spitalul din Iași

La Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, medicii au realizat o operație revoluționară în semiîntuneric pentru a salva viața lui Anton, un băiat de 12 ani diagnosticat cu o tumoră cerebrală de 7 cm
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum a descoperit Anton, un copil de 12 ani, că avea o tumoră cerebrală gigant. Medicii de la Botoșani l-au transferat de urgență la Spitalul din Iași

La Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, medicii au realizat cu succes o operație revoluționară în semiîntuneric, oferindu-i o nouă șansă la viață unui băiat de 12 ani diagnosticat cu o tumoră cerebrală de 7 cm. Anton, transferat de urgență de la Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, se afla într-o situație critică din cauza dimensiunii tumorii care îi punea viața în pericol.

Tumoră cerebrală de 7 cm

Intervenția chirurgicală a fost realizată în condiții de semiîntuneric, o tehnică inovatoare menită să îmbunătățească vizibilitatea medicilor asupra structurilor cerebrale delicate și să reducă riscul de afectare a țesuturilor sănătoase. Această metodă permite o iluminare controlată și direcționată, facilitând o mai mare precizie în timpul operației.

foto: captură video

Echipa medicală, condusă de Conf. Univ. Dr. Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iași, a folosit substanța inovatoare – acidul 5-aminolevulinic (5-ALA) – pentru a realiza această procedură de ultimă generație. Aceasta a permis identificarea și protejarea țesutului cerebral sănătos, oferindu-i lui Anton șansa de a trăi.

“Când vorbim de copii, există o implicare emoțională, pentru că responsabilitatea se triplează față de un adult, având în vedere că este o ființă umană aflată la început de drum și de ceea ce faci în sala de operație poate să depindă viitorul acestuia. Există o doză de responsabilitate și de încărcare emoțională mult mai mare, mai ales în situația când mulți dintre noi avem și noi copii. Suntem doar simpli oameni care ne facem ceea ce am învățat să facem și ne pregătim în fiecare zi pentru astfel de situații”, a declarat Conf. Univ. Dr. Lucian Eva.

Viața tânărului a fost salvată

Anton, în vârstă de 12 ani, a fost diagnosticat cu o tumoră cerebrală de 7 cm, iar viața lui era în pericol. După un transfer de urgență de la Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, Anton a primit o șansă la o viață nouă.

„La Suceava ne-au spus că are o tumoră la cap și ne-au trimis la Iași. Aici i-au făcut ecografie, analize, iar marți a intrat la operație. Acum suntem bine, dar a fost foarte greu când am primit diagnosticul, nu-mi venea să cred. Nu doresc la nimeni să treacă prin ce-am trecut noi”, a declarat Nicoleta Țucă, mama pacientului.

Această realizare medicală subliniază importanța dotării spitalelor cu echipamente moderne și tehnici inovatoare, precum și necesitatea unei colaborări eficiente între instituțiile medicale pentru gestionarea cazurilor urgente. Totodată, succesul echipei de la Spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași servește ca un exemplu de excelență în medicină și de dedicare în salvarea vieților.

Sursă foto – Image-Source  / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”