Cum influenţează alimentaţia şi exerciţiile performanţa mentală?

Creierul este cea mai complexă parte din organismul nostru. Pentru a-l menţine în formă, e nevoie însă de exerciţiu zilnic. Spre exemplu, un exerciţiu pentru îmbunătăţirea atenţiei presupune să ne concentrăm asupra unui element timp de câteva minute. Dacă mintea fuge în altă parte, trebuie să încercăm să ne concentrăm doar asupra elementului.
  • Publicat:
Cum influenţează alimentaţia şi exerciţiile performanţa mentală?

Trăim într-o lume aflată în continuă evoluţie.

Fiecare zi ne pune faţă în faţă cu noi provocări, noi solicitări, noi responsabilităţi.

În acest context, cum ne putem susţine creierul pentru a se adapta în permanenţă valului de informaţii şi pentru a funcţiona la capacitate maximă?

Sunt întrebări la care am primit răspunsuri ingenioase în cadrul evenimentului „O minte ageră într-un corp sănătos”, organizat de Nescafe, ai cărui invitaţi speciali au fost dr. Şerban Damian, nutriţionist – şi consultantul în performanţă individuală Robert Iancu.

Creierul este cea mai complexă parte din organismul nostru. Pentru a-l menţine în formă, e nevoie însă de exerciţiu zilnic.

„Un exerciţiu pentru îmbunătăţirea atenţiei presupune să ne concentrăm asupra unui element timp de câteva minute. Dacă mintea fuge în altă parte, trebuie să încercăm să ne concentrăm doar asupra elementului. În timp, acesta este un exerciţiu bun pentru cei care doresc să-şi mărească puterea de concentrare, a declarat consultantul în performanţă individuală Robert Iancu.

„Un rol important în menţinerea sănătăţii creierului îl are alimentaţia. Există alimente care pot spori nivelul de concentrare sau pot îmbunătăţi memoria. Două exemple în acest sens sunt peştele gras, ca heringul, somonul, macroul şi tonul, şi uleiul de peşte, care conţin acizi graşi omega-3. În plus, celulele nervoase necesită un aport regulat de glucide pentru a avea energia necesară să desfăşoare activităţile din timpul zilei. Un aport adecvat de glucide se poate obţine, de exemplu  prin consumul de fructe. Parte a unui stil de viaţă sănătos este şi consumul de cafea solubilă 100% naturală. Atât cafeaua solubilă, cât şi cea măcinată, au efecte pozitive asupra concentrării şi memoriei noastre”, a explicat nutriţionistul Şerban Damian.

Asigură-te că îţi menţii mintea ageră, mereu pregătită pentru a răspunde cerinţelor de zi cu zi, păstrând un echilibru între nutriţie, exerciţii mentale şi exerciţii fizice. Şi nu uita să bei măcar o ceaşcă de cafea pe zi, pentru a face faţă provocărilor!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
A apărut The ONE de decembrie!
A apărut The ONE de decembrie!
Recomandări: