Tenul gras are nevoie de o îngrijire specială, asta dacă nu vrei să te lupţi cu acneea, excesul de sebum şi punctele negre. Iată la ce ingrediente poţi apela dacă îţi doreşti o piele catifelată!
“Acest tip de ten poate reprezenta o adevărată provocare. Există riscul să fie curăţat într-un mod prea agresiv şi să îl deshidratezi. Pe de altă parte, dacă nu este curăţat suficient de bine cu ingredientele potrivite, te poţi confrunta cu acenee’’, explică Diana Marandiuc, trainer Naturys România.
Cum ţii sub control tenul gras? Printr-o bună îngrijire a pielii, cu produse potrivite şi ingrediente care reglează producţia de sebum în exces.
“Pentru tenul gras este important să aplici o cremă matifiantă dimineaţa, iar seara să optezi pentru una care restabileşte nivelul de hidratare. Optează pentru ingrediente naturale cu propietăţi de purificare, dar şi pentru ingrediente care menţin hidratarea tenului fără să îl încarce,” mai spune Diana Marandiuc.
Algele roşii sunt bogate în substanţe cu acţiune antiacneică, antibacteriană şi antimicotică.
Uleiul de soia bogat în acizi graşi, săruri minerale, lecitină, vitaminele A şi E. Este un ulei emolient şi nutritiv care asigură menţinerea unui nivel optim de hidratare redând pielii elasticitatea sa naturală.
Lămâia are propietăţi astringente, antiseptice, vitaminizante, precum şi efect de uniformizare a petelor de pigmentare.
Uleiul de migdale dulci – bogat în acizi graşi, uleiul se absoarbe rapid în piele şi are efecte hidratante şi regenerante pentru ten.
Vitamina E are propietăţi anti-aging, protejează împotriva atacului radicalilor liberi, are propietăţi calmante şi are o acţiune hidratantă.
Creţuşca, bogată în flavonoide, vitamina C şi salicilaţi, are propietăţi antiinflamatoare.
Uleiul de măsline are o puternică acţiune cicatrizantă, propietăţi emoliente şi protejează împotriva efectelor nocive ale razelor UV.
Uleiul de jojoba este recunoscut datorită propietăţilor protective, nutritive, emoliente şi antibacteriene.
Uleiul de tamanu are efect antioxidant şi propietăţi nutritive, hidratante şi de tonifiere.
Propolis – datorită conţinutului ridicat de flavonoide are un puternic rol antibacterian. Este utilizat ca dezinfectant, cicatrizant şi calmant.
Citește și: Tenul gras: îngrijire, curățare, ingrediente pe care să le folosești