Cum ne afecteaza sanatatea orele pierdute noaptea la televizor

Una dintre cele mai misterioase afectiuni ale lumii moderne este "sindromul oboselii cronice", o afectiune careia medicii nu reusesc sa-i identifice cauzele. De-a lungul timpului, cercetatorii au lansat mai multe teorii pentru a gasi cauza acestei boli, de la nanobacterii la retrovirusuri.
  • Publicat:
Cum ne afecteaza sanatatea orele pierdute noaptea la televizor
Cum ne afecteaza sanatatea orele pierdute noaptea la televizor

Una dintre cele mai misterioase afectiuni ale lumii moderne este „sindromul oboselii cronice”, o afectiune careia medicii nu reusesc sa-i identifice cauzele. De-a lungul timpului, cercetatorii au lansat mai multe teorii pentru a gasi cauza acestei boli, de la nanobacterii la retrovirusuri.

Recent, insa, unele studii efectuate asupra melatoninei in Statele Unite ale Americii au inceput sa ofere cateva indicii care ar putea ajuta la descifrarea misterului oboselii cronice. Aceste cercetari sugereaza ca, fara sa ne dam seama, ne atacam in fiecare seara organismul prin expunerea la lumina albastra.

Melatonina este un hormon produs de glanda pineala, care este situata intre cele doua emisfere ale creierului. Glanda produce o cantitate mare de melatonina pana la pubertate, cand nivelul productiei incepe sa scada. Organismul produce melatonina mai ales noaptea.

Melatonina are un rol important in reglarea „ceasului biologic” al fiecarei persoane. Glanda pineala este extrem de sensibila la lumina, iar cateva cercetari recente au aratat ca ea secreta cantitatea necesara de melatonina doar in conditii de bezna totala.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult