Cum poți pierde aproape 13% din greutatea corporală. Ce să adaugi în dieta ta

Pierderea în greutate este un proces complex, dar asta nu înseamnă că nu poate fi atinsă.
  • Publicat:
Cum poți pierde aproape 13% din greutatea corporală. Ce să adaugi în dieta ta

Ca atare, dacă te-ai hotărât să pierzi în mod sănătos excesul de greutate, tot ce trebuie să faci este să urmezi un stil de viață disciplinat și să faci anumite schimbări nenegociabile ale dietei și ale stilului de viață.

Cum poți pierde aproape 13% din greutatea corporală

Potrivit ultimelor studii clinice prezentate în lucrarea ‘Obesity Science and Practice‘, pierderea în greutate poate implica și adăugarea în dieta ta zilnică a unei cantități mai mari din anumiți nutrienți.

Cercetarea a fost realizat pe 22 de persoane care au urmat diete personalizate pe parcursul a 25 de luni. La finalul acesteia, specialiștii au concluzionat că poți pierde aproape 13% din greutatea corporală consumând mai multe fibre și proteine ca parte a dietei tale zilnice.

„Cercetarea sugerează cu tărie că este necesară creșterea aportului de proteine și fibre, reducând simultan caloriile, pentru a optimiza siguranța și eficacitatea dietelor de slăbit.”, a declarat dieteticianul Mindy H. Lee.

Beneficiile proteinelor și fibrelor pentru organism

O dietă echilibrată oferă cantitatea adecvată de nutrienți (proteine, fibre, carbohidrați, grăsimi, vitamine, minerale), pentru a menține o stare de sănătate satisfăcătoare.

Prin urmare, orice meniu zilnic am avea, acesta este recomandat să conțină alimente variate, iar unele dintre ele să aibă în componenta lor și proteine și fibre.

Mulți oameni consideră că proteinele se găsesc numai în carne, dar, în realitate, există o mulțime de alte alimente care furnizează organismului proteine și care, prin urmare, nu ar fi indicat să lipsească din dietă. Este bine să recurgem la recomandările medicilor sau ale nutriționiștilor înainte de a urmă un anume regim alimentar, pentru a ști care este necesarul de nutrienți de care avem nevoie.

În același timp, fibrele sunt și acestea extrem de importante. Nutriționiștii recomandă persoanelor de sex feminin adulte să consume între 21 și 25 grame de fibre zilnic, în timp ce la bărbați se recomandă că aportul să fie cuprins între 30 și 38 grame pe zi, pentru menținerea unui tranzit intestinal regulat cu reducerea riscului de apariție al obezității, bolilor cardiace și a diabetului.

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”
Recomandări:
Băutura de toamnă preferată de copii și adolescenți, extrem de periculoasă
Băutura de toamnă preferată de copii și adolescenți, extrem de periculoasă
Vacanță toamnă 2024: când și cât vor sta copiii acasă
Vacanță toamnă 2024: când și cât vor sta copiii acasă