Ca atare, dacă te-ai hotărât să pierzi în mod sănătos excesul de greutate, tot ce trebuie să faci este să urmezi un stil de viață disciplinat și să faci anumite schimbări nenegociabile ale dietei și ale stilului de viață.
Potrivit ultimelor studii clinice prezentate în lucrarea ‘Obesity Science and Practice‘, pierderea în greutate poate implica și adăugarea în dieta ta zilnică a unei cantități mai mari din anumiți nutrienți.
Cercetarea a fost realizat pe 22 de persoane care au urmat diete personalizate pe parcursul a 25 de luni. La finalul acesteia, specialiștii au concluzionat că poți pierde aproape 13% din greutatea corporală consumând mai multe fibre și proteine ca parte a dietei tale zilnice.
„Cercetarea sugerează cu tărie că este necesară creșterea aportului de proteine și fibre, reducând simultan caloriile, pentru a optimiza siguranța și eficacitatea dietelor de slăbit.”, a declarat dieteticianul Mindy H. Lee.
O dietă echilibrată oferă cantitatea adecvată de nutrienți (proteine, fibre, carbohidrați, grăsimi, vitamine, minerale), pentru a menține o stare de sănătate satisfăcătoare.
Prin urmare, orice meniu zilnic am avea, acesta este recomandat să conțină alimente variate, iar unele dintre ele să aibă în componenta lor și proteine și fibre.
Mulți oameni consideră că proteinele se găsesc numai în carne, dar, în realitate, există o mulțime de alte alimente care furnizează organismului proteine și care, prin urmare, nu ar fi indicat să lipsească din dietă. Este bine să recurgem la recomandările medicilor sau ale nutriționiștilor înainte de a urmă un anume regim alimentar, pentru a ști care este necesarul de nutrienți de care avem nevoie.
În același timp, fibrele sunt și acestea extrem de importante. Nutriționiștii recomandă persoanelor de sex feminin adulte să consume între 21 și 25 grame de fibre zilnic, în timp ce la bărbați se recomandă că aportul să fie cuprins între 30 și 38 grame pe zi, pentru menținerea unui tranzit intestinal regulat cu reducerea riscului de apariție al obezității, bolilor cardiace și a diabetului.
Sursă foto: Shutterstock.