Cum putem face față căldurii și ce alimente trebuie să consumăm în această perioadă

  • Publicat:
Cum putem face față căldurii și ce alimente trebuie să consumăm în această perioadă

Cum putem face față căldurii și ce alimente trebuie să consumăm în perioada caniculară.

Zilele caniculare reprezintă o provocare chiar și pentru cei care au așteptat cu nerăbdare zilele însorite. În aceste condiții, trebuie să ne protejăm corpul de valul canicular ce domină întreaga țară.

Astfel, venim în ajutorul vostru cu o serie de lucruri pe care le puteți face și o gamă largă de alimente pe care le puteți consuma în perioada caniculară.

Lucruri pe care le puteți face pe timp de caniculă

1. Protejează-ți casa. Folosește ventilatoare, umbrește ferestrele, schimba becurile tradiționale cu cele led, scoate electrocasnicele din priză și aerisește-ți camera pe timp de noapte. Aceste trucuri vor face ca locuința ta să fie mai confortabilă în această perioadă.
2. Hainele potrivite. În casă e recomandat să porți cât mai puține haine, iar când ești afară, încearcă să porți haine largi, ușoare și de culoare deschisă, dar și o pălărie cu boruri largi, de aproximativ cinci până la șapte centimetri, care să facă umbră la nivelul gâtului, nasului și urechilor. Folosește de asemenea și o cremă cu protecție solară de cel puțin 30 pe tot corpul, inclusiv pe față.

Citește AICI continuarea articolului pentru a afla care sunt alimentele care ne hidratează și ne ajută în zilele toride de vară.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stenoza traheală: cauze, complicații, investigații necesare pentru diagnostic