Scapă rapid de sursele alimentare majore care conțin adaosuri de zahăr. Organismul tău nu are nevoie de ele. Din contră, ele reprezintă adevărate pericole mai ales în ceea ce privește sistemul tău cardiovascular.
Deși știi cât de dăunătoare pot fi zaharurile adăugate în alimentele pe care le consumi, nu este chiar ușor să le elimini din dietele zilnice, însă dacă ții cont de câteva reguli de bază, s-ar putea să fie mai rapid decât ți-ai putea imagina.
Metabolismul tău este cel care face diferența între cele două tipuri de zaharuri pe care le consumi în mod obișnuit: cele deja existente în mod natural în alimente și care sunt procesate de corp foarte ușor, și cele adăugate în mod artificial în diferite produse din comerț, în fața cărora organismul reacționează dându-ți semnale importante, cum ar fi: balonarea și, în timp, diverse semnale care îți arată că ai pus, fără să vrei, presiune pe inimă, pe artere, pe întreg sistemul vascular, potrivit Brooke Aggarwal, profesor asistent al departamentului de cardiologie din cadrul Columbia University.
Orice produs cu o valoare nutrițională redusă are o doză extra de adaos de zahăr, lucru care îți poate oferi senzația de plăcere, dar care poate duce la obezitate și afecțiuni ale inimii.
În schimb, zahărul care se regăsește în mod natural în fructe și legume este de ajuns pentru corp și nu afectează sistemul cardiovascular.
Zahărul natural nu se dizolvă la fel de repede ca cel din adaosuri și, astfel, corpul îl poate asimila fără să fie afectat în vreun fel.
Doctor Leana Wen, medic analist pentru CNN, susține că sunt câteva informații care trebuie conștientizate de toți oamenii din lume, cum ar fi:
Coroborat cu cantitatea de zahăr ce se regăsește în mod natural în celelalte legume și fructe consumate, duce la un exces zilnic pe care organismul tău nu îl poate gestiona.
Conform American Heart Association, în dieta unui om obișnuit trebuie să se regăsească 6 lingurițe de zahăr pe zi (pentru femei) și 9 lingurițe de zahăr (pentru bărbați).
Sursă: edition.cnn.com