Cum să crești toleranța la durere. Ce au descoperit cercetătorii

Iată ce exercițiu simplu au descoperit cercetătorii că ajută privind toleranța la durere. Ai nevoie de doar patru ore pe săptămână!
  • Publicat:
Cum să crești toleranța la durere. Ce au descoperit cercetătorii
Foto: shutterstock

Mersul pe jos pentru doar patru ore pe săptămână, poate îmbunătăți toleranța la durere, arată un studiu. Cu cât crești nivelul de activitate fizică, cu atât reduci administrarea pastilelor pentru dureri de cap sau de spate, sugerează un studiu norvegian.

Activitatea fizică are un efect similar asupra creierului precum medicamente ca morfina. Bineînțeles, în cantități mai mici. Asta ar însemna că nașterea ar putea fi mai puțin dureroasă pentru persoanele care fac sport, deși în acest sens sunt necesare mai multe cercetări.

Autorul studiului, Anders Arnes, de la Spitalul Universitar din Nordul Norvegiei, a spus: „Dacă ești activ fizic, în timp poți beneficia de toleranța la durere. Orice ai face, important este să faci ceva. Orice formă de mișcare”.

NHS recomandă pacienților să rămână activi pentru a reduce durerile și să înceapă cu exerciții ușoare precum mersul pe jos, înotul, dansul, yoga sau pilates. Toate sunt opțiuni excelente.

În urma studiului publicat în PLOS ONE, s-au analizat date de la 10,732 adulți din două chestionare din perioadele 2007-2008 și 2015-2016. Pacienții au fost întrebați cât sport fac și au măsurat toleranța la durere punându-i să-și țină mâinile în apă rece. Nivelul de activitate fizică a fost împărțit în patru grupuri, inclusiv persoane sedentare, persoane care fac exerciții ușoare, care fac patru ore pe săptămână de cycling sau mers pe jos.

Participanții care au făcut cel puțin patru ore pe săptămână de antrenament au fost clasați ca fiind viguroși. Toate grupurile active aveau o toleranță crescută la durere comparativ participanților cu un stil de viață sedentar. Cercetătorii susțin că atunci când faci mai mult sport, poți ajunge să elimini durerile cronice.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”