Cum să scapi de mirosul neplăcut de la chiuveta din bucătărie. Unde se ascunde, de fapt, o cantitate uriașă de mizerie

  • Publicat:
Cum să scapi de mirosul neplăcut de la chiuveta din bucătărie. Unde se ascunde, de fapt, o cantitate uriașă de mizerie

Te-ai intrebat vreodata cum sa scapi de mirosul neplăcut de la chiuveta din bucătărie? Un expert în curățenie a dezvăluit trucul perfect pentru asta! Iată despre ce este vorba.

Motivul pentru care chiuveta miroase groaznic, deși ai curățat-o perfect

Nancy Birtwhistle, expert în curățenie și creator de conținut i-a uimit pe internauți cu un truc extrem de eficient împotriva murdăriei care se ascunde în chiuvetă. Aceasta le-a dezvăluit urmăritorilor săi care este locul în care se acumulează o cantitate uriașă de mizerie, chiar dacă aceștia își curăță chiuveta în mod regulat.

Ce ai de făcut, potrivit expertei?

Ia o lingură și folosește-i capătul pentru a răsuci șurubul de la baza scurgerii. Odată ce șurubul este desprins, chiar și tu vei putea găsi o cantitate enormă de mizerie pe care nu ai fi crezut că o poți găsi în acel loc. Încearcă!

Experta a împărtășit cu urmăritorii săi și care este soluția pe care ea însăși o folosește pentru o curățare cât mai eficientă, dar și prietenoasă cu mediul înconjurător. Astfel, potrivit acesteia, vei avea nevoie de:

  • 2 linguri de detergent rufe/ sodă
  • apă clocotită
  • detergent de vase ecologic
  • câteva picături de ulei esențial

Compoziția se pune într-o sticlă cu pulverizator, iar resturile întărite care rămân se varsă în chiuvetă.

Se lasă pentru puțin timp să acționeze, în timp ce se presară puțin bicarbonat de sodiu pe suprafețe și apoi se curăță totul cu o cârpă cu multă atenție exact ca în videoclipul de mai jos!

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de NANCY (@nancy.birtwhistle)

De ce apare mirosul urât la chiuveta din bucătărie?

În principiu, există două motive care pot provoca apariția mirosurilor neplăcute din bucătărie și poate face o scurgere urât mirositoare:

  1. Existența unor resturi alimentare ce au rămas blocate pe țeava de scurgere a chiuvetei. Acestea în timp fermentează, se descompun și lasă un miros urât. Oricât de atent ai fi, uneori mai scapă și resturi alimentare de mici dimensiuni pe țeava de scurgere a chiuvetei care se pot bloca, mai ales dacă aceasta are forma literei U.
  2. Există posibilitatea ca pe scurgere să se formeze mucegai, din cauza spațiului mic și a umezelii ridicate. Acesta are un miros înțepător și neplăcut.

Citește și: Ce se întâmplă, de fapt, dacă torni câteva linguri de sare în chiuvetă

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc