Felul în care gândim este asociat scăderii riscului de obezitate cu 34%. Persoanele care sunt atente la gândirea pe care o au se confruntă cu mai puțină grăsime abdominală, arată studiile. Așadar, puterea minții ne poate ajuta să reducem kilogramele în plus.
Când spunem mindfulness nu ne referim doar la meditație, ci pur și simplu la gândirea pe care o avem zi de zi asupra vieții și asupra lucrurilor din jurul nostru. Ideea de mindfulness nu este asociată doar reducerii cantității de grăsime abdominală, ci și a reducerii șanselor de obezitate cu 34%.
Unele persoane sunt din fire mult mai conștiente și, din fericire, aceste calități pot fi antrenate. Multe dintre lucrurile pe care oamenii le fac sunt un automatism, care nu au în vedere și consecințele. Atenția la momentul prezent te ajută să eviți multe probleme, iar acest lucru poate fi exersat.
Concluzia a venit în urma unui studiu la care au luat parte 394 de persoane, testate pentru mindfulness și scanate pentru masa corporală. Persoanele cu un nivel scăzut de mindfulness tindeau să fie de acord cu următoarele afirmații:
Rezultatele arată o legătură modestă între riscul scăzut de obezitate și conștientizarea crescută. Conceptul de mindfulness ajută la reducerea grăsimii abdominale prin creșterea conștientizării a ceea ce mănânci și ce bei.
Este o rutină să mănânci, dar de multe ori te detașezi de această experiență. În timp ce mintea-ți fuge în altă parte, continui să mănânci fără să fii conștient de acest gest.
Studiile arată că oamenii au tendința de a mânca mai mult atunci când sunt distrase, precum uitatul la televizor sau discuțiile cu prietenii. Din păcate, în aceste situații nu ne concentrăm pe ceea ce mâncăm și nu ne bucurăm de ceea ce avem în farfurie.
Efectele pozitive ale acestei conștientizări gravitează în jurul reducerii tensiunii arteriale și nivelului de cortizol. Mai mult, are și beneficii terapeutice în depresie, anxietate, abuz de substanțe, dureri cronice și tulburări alimentare.