Cumperi o carte, acorzi o şansă la viaţă unui copil

Campania este menită să susţină Programul naţional de reducere a mortalităţii infantile, pentru modernizarea maternităţilor şi a secţiilor de nou-născuţi, precum şi pentru oferirea de suport parental.
  • Publicat:
Cumperi o carte, acorzi o şansă la viaţă unui copil

Începând cu luna decembrie 2014, Libris.ro se alătură eforturilor Salvaţi Copiii de a reduce rata mortalităţii infantile din România, susţinând campania “Un gest pentru o viaţă”.

Campania este menită să susţină Programul naţional de reducere a mortalităţii infantile, pentru modernizarea maternităţilor şi a secţiilor de nou-născuţi, precum şi pentru oferirea de suport parental.

În ultimii doi ani, Salvaţi Copiii a reuşit să echipeze cu aparate vitale 54 de secţii de nou-născuţi din 33 de judeţe ale ţării, acordând, astfel, o şansă la viaţă pentru peşte 10.000 de nou-născuţi. În cadrul campaniei Un gest pentru o viaţă, organizaţia îşi propune să strângă fondurile necesare pentru dotarea a 15 maternităţi din Bucureşti, Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Constanţa, Dolj, Hunedoara, Iaşi, Mureş, Neamţ, Suceava, Timiş şi Vaslui.

Pentru a veni în sprijinul programului dezvoltat de Salvaţi Copiii, Libris.ro a implementat o pagină specială a campaniei, prin care fiecare client poate adăuga la comanda plasată 1 leu, 3 lei, 5 lei sau altă sumă, la alegere, toate fondurile strânse urmând să fie redirecţionate către organizaţie.

Utilizatorii au reacţionat pozitiv la  această iniţiativă: în primele 11 zile de la lansare, s-au strâns fonduri de circa 11.000 lei, cu o medie a clienţilor care donează de 22%. 

În România, un copil mai mic de 1 an moare la fiecare 5 ore, iar ţara noastră se situează în continuare pe primul loc în clasamentul ratei mortalităţii infantile, cu un nivel de 8,5 ‰ (pentru comparaţie, media europeană este de 4‰).

Principala cauză de mortalitate infantilă a devenit prematuritatea, care înregistrează o creştere semnificativă în aproape toate ţările lumii. Totuşi, o treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii şi dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante. 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandări: