„Dacă cineva vrea să fie sănătos, trebuie să facă un singur lucru: să păstreze între mese 6-8 ore”, a spus nutriționistul. Potrivit acestuia, în timpul acestor pauze, corpul are timp de detox și de curățare de substanțele nocive. Într-un cuvânt, de regenerare.
„Este atât de simplu!”, a adăugat el.
Cătălin Croitoru a subliniat și faptul că ideal ar fi să ne limităm la consumul a două mese pe zi. El a dezmințit ideea de trei mese pe zi, atât de intens promovată de industria alimentară de pretutindeni: „A treia masă este promovată de industria mâncării”, a spus nutriționistul. Potrivit acestuia, păstrarea unui interval mai lung înre cele două mese nu doar că ajută la detoxifierea și regenerarea organismului, dar poate avea și alte beneficii conexe, precum reducerea riscului de supraponderalitate și îmbunătățirea metabolismului.
„Până la 30 de ani este OK să mănânci trei mese pe zi. După 30 de ani, două mese pe zi sunt suficiente. După 40 de ani… o masă pe zi este suficientă. În general nu avem nevoie de mai mult”, a mai spus nutriționistul.
Cătălin Croitoru este cunoscut pentru strategiile sale sănătoase în nutriție și fitness, fiind un promotor al stilului de viață sănătos bazat pe înțelegerea nevoilor corpului. Are o comunitate de peste 27.000 de urmăritori numai pe Instagram, acolo unde împărtășește zi de zi sfaturi despre alegerile alimentare sănătoase, despre mâncatul compulsiv, dar și despre un stil de viață în plin echilibru.
Vezi această postare pe Instagram
FOTO: Facebook Cătălin Croitoru