Tinder, Grindr, C-Date – cert e că în lumea online apar tot mai multe aplicații de dating. Milioane de oameni, ocupați și mult prea grăbiți pentru a-și găsi perechea în mod „tradițional”, le folosesc pentru a intra în contact cu potențiali parteneri.
Ministerul Federal al Sănătății a anunțat că actuala strategie se va baza pe prevenție și va fi orientată exact pe grupe de vârstă și pe segmente de lifestyle. Punctul central va fi informarea publicului despre aceste boli, despre transmiterea lor și măsurile de protecție. Guvernul Federal a demarat o campanie asemănătoare la nivel național și internațional pentru prevenirea infectării cu HIV.
”Oricine se poate îmbolnăvi cu boli transmise pe cale sexuală”, menționează acest raport. ”Riscul este strâns legat de numărul partenerilor, orientarea sexuală, practicile sexuale, instabilitatea psihică și factorii sociali”.
Majoritatea BTS-urilor nu produc simptome, iar oamenii le pot transmite altora fără să-și dea seama că au. Totuși, există semne pe care le putem observa, unele indicând boli tratabile și fară riscuri majore sau intermediare precum herpes genital, chlamydia, gonoree, păduchi pubian. Însă, dacă boli precum papilomavirus uman (HPV) sau HIV/SIDA, încep să prezinte simptome, devine extrem de periculos.
Bolile cu transmitere sexuală (BTS) sunt infecții care se răspândesc de la o persoană la alta prin contact sexual, inclusiv sexul oral, sexul anal și schimbul de jucării sexuale.
Ambele sexe pot fi afectate de aceste infecții, însă felul în care se manifestă poate să difere la femei și la bărbați. Ele sunt depistate printr-o serie de investigații și analize, iar medicul recomandă diferite tratamente specifice. În anumite situații, nu există un remediu care să elimine complet parazitul ce provoacă afecțiunea, însă simptomele pot deveni mai ușor de gestionat.
Citește și: Căsătoriile de pe Tinder NU rezistă (STUDIU)
FOTO: Shutterstock