Oamenii de ştiinţă chinezi de la Universitatea Zheijang avertizează că alimentaţia care exclude produsele de origine animală ar putea avea efecte grave asupra stării de sănătate.
Mai exact, lipsa cărnii ar putea favoriza formarea de cheaguri de sânge, care cresc semnificativ riscul de ateroscleroză, principala cauză a bolilor cardiovasculare – ucigaşul numărul 1 în lume.
Cercetătorii au ajuns la această concluzie în urma analizării mai multor studii şi articole ştiinţifice publicate în ultimii 30 de ani pe tema biochimiei vegetarianismului. Astfel s-a constatat că dieta vegetariană este privată de nutrienţi-cheie, cum ar fi acizii graşi Omega 3 (care se găsesc în peşte gras) şi vitamina B12 (prezentă în ouă, lapte şi în fructele de mare), compuşi care asigură o bună funcţionare a organismului.
În lipsa acestor substanţe nutritive, experţii au conchis că există un risc mult mai crescut de infarct miocardic şi accident vascular cerebral.
Prin urmare, se recomandă o dietă echilibrată, altfel spus din toate câte puţin, în aşa fel încât corpul să primească toate vitaminele, mineralele şi celelalte substanţe benefice de care are nevoie pentru a se feri de apariţia bolilor.