Fiecare persoană a experimentat aceea senzaţie ciudată după ce a mâncat ananas, interiorul gurii devine inflamat şi sensibil.
Ananasu este originar din America de Sud, prima dată au fost descoperit de europeni, în 1492, pe insula Guadaloupe. La începutul perioadei sale, ananasul costa în jur de 8.000 de dolari bucata, doar cei mai bogaţi oamenii îşi permiteau fructul. Conform unei surse, fructul nu era mâncat, doar purtat în mână la petreceri şi evenimente sociale ca un simbol al statutului.
Însă dacă ai mâncat vreodată ananas, probabil ai experimentat senzaţia aspră de pe cerul gurii după câteva înghiţituri.
Ananasul conţine bromelaină, un mix de enzime care mănâncă proteinele. Bromelaina este utilizată în tratarea bolilor inflamatorii, dar are şi alte beneficii asupra sănătăţii. Când ajunge în contact cu piela sensibilă din gură, practic descompune proteinele, provocând inflamarea ţesutului.
Într-o notă mai dramatică, am putea spune că fructul tău favorit îţi mănâncă interiorul gurii.