De ce nu e bine să mănânci carne la micul dejun. Explicația medicului Virgiliu Stroescu

  • Publicat:

Medicul endocrinolog Virgiliu Stroescu a declarat, în cadrul podcastului Altceva cu Adrian Artene, că la micul dejun nu trebuie să mâncăm carne, deoarece ne lasă fără energie. În schimb, recomandă cerealele, cartofii, alimente care conțin carbohidrați ce cresc nivelul de energie. 

Consumul de carne la micul dejun nu este indicat pentru că aceasta conține proteine. Pentru ca aceste proteine să fie funcționale, ele trebuie desfăcute în bucățele, dar pentru asta corpul trebuie să investească energie. Or asta înseamnă că, prin consumul de carne la prima masă a zilei, nu facem decât să pierdem energie, în loc să o acumulăm și să o folosim pe parcursul zilei.

Nu mâncăm niciodată friptură dimineața. Pentru că friptura nu dă energie, ci scoate energia din om. Atenție și la ulei! La temperaturi ridicate, acesta devine o substanță pro-cancerigenă. Dacă țineți la sănătatea dumneavoastră, nu mai încingeți sub nicio formă uleiul. Acesta nu trebuie să depășească temperatura în care putem ține degetul în el fără să ne frigem, a declarat dr. Virgiliu Stroescu.

Pe de altă parte, spune medicul, putem consuma alimente care conțin proteine de origine vegetală. Astfel de alimente sunt fasolea, quinoa, chia, năutul, lintea, fulgii de ovăz, tofu.

De asemenea, dr. Stroescu atrage atenția asupra consumului de cafea, care poate fi toxică:

Știți la ce temperatură se prăjesc boabele de cafea? La 300 și ceva de grade. La această temperatură dispare orice urmă de antioxidant. Cea mai mare minciună pe care o spun cei care se numesc oameni de știință este să consumăm cafea, pentru că are în compoziție antioxidanți. Dar nu spun și că, sub influența temperaturii crescute, aceste substanțe antioxidante dispar. Ba mai mult, apar substanțe cancerigene foarte periculoase. S-a dovedit în multe cercetări că riscul de cancer de pancreas este mai mare în rândul celor care consumă excesiv cafea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandări: