De ce nu e bine să te dai cu deodorant imediat după ce ai ieșit din duș

  • Publicat:
De ce nu e bine să te dai cu deodorant imediat după ce ai ieșit din duș

Multe persoane aleg să se dea cu deodorant dimineața, după ce fac duș, acesta fiind parte din rutina zilnică. Cu toate acestea, specialiștii explică de ce nu e bine să te dai cu deodorant la subraț imediat după ce ai făcut baie. 

De ce nu e bine să te dai cu deodorant după duș

Deodorantul este nelipsit din vieților oamenilor! După cum bine se știe, acesta este conceput pentru a neutraliza bacteriile de pe piele care provoacă mirosul corporal. Multe persoane se dau cu deodorant dimineața, după ce au făcut duș, dar acest lucru e total greșit.

Potrivit președintelui Academiei Americane de Dermatologie, David Pariser, citat de Consumer Reports, aplicarea deodorantului înainte de a merge la culcare este cea mai bună practică. Acest lucru se datorează faptului că în timpul nopții, când activitatea glandelor sudoripare este mai scăzută, produsul poate pătrunde mai eficient în canalele sudoripare, maximizându-și eficacitatea.

Citește și: Cum să te răcorești rapid și eficient atunci când afară este foarte cald și nu te poți opri din transpirat

De asemenea, aplicarea deodorantului pe pielea umedă după duș îi poate reduce eficiența, deoarece antiperspirantele sunt mai bine absorbite atunci când glandele sudoripare sunt mai puțin active și produc mai puțină transpirație.

Aplicați deodorantul după ce v-ați uscat complet de la duș. Acest lucru va asigura că deodorantul poate fi absorbit complet de piele și va oferi protecție maximă împotriva mirosurilor.

De ce se aplică doar seara?

De ce este mai bine să aplici deodorantul pe timp de noapte? Noapte, atunci când dormi, ești mai puțin activă, temperatura corpului scade, ceea ce te va face să transpiri mai puțin. Această lipsă de umiditate permite corpului tău să absoarbă mai ușor ingredientul activ din majoritatea antiperspiranților, aluminiul, după cum a mai precizat Dr. David Pariser, președintele Academiei Americane de Dermatologie, pentru Consumer Reports.

Sursa foto: freepik

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”