De ce nu e bine să-ți depozitezi hainele în dulapurile de la hoteluri. Un medic vine cu explicații clare

  • Publicat:
De ce nu e bine să-ți depozitezi hainele în dulapurile de la hoteluri. Un medic vine cu explicații clare

Într-un clip care a adunat aproape 400.000 de vizualizări, Dr. Jason Singh (@drjaysonisfresh) a întrebat unde tind oamenii să își depoziteze hainele atunci când își despachetează valizele.

Aceștia au reacționat rapid, sugerând comodele și dulapurile ce le sunt la îndemână. Cu toate acestea, Dr. Singh a sugerat să se evite depozitarea hainelor în dulapurile de hotel: „Comodele de hotel, în special cele din lemn sau cele care au îmbinări și crăpături, reprezintă un risc de infestare cu ploșnițe”, a spus el.

De ce nu e bine să pui hainele în dulapul de la cazare

De ce nu e bine să-ți depozitezi hainele în dulapurile de la hoteluri. Un medic vine cu explicații clare

Potrivit medicului, un loc singur unde ai putea să-ți depozitezi hainele în timpul vacanței ar fi în cuier puse pe umerașe, fie lăsate în valiză.

Dermatologul Hannah Kopelman de la Kopelman Aesthetic Surgery este de aceeași părere.

„Dacă există crăpături/găuri în mobilier, poate fi o cale pentru pătrunderea ploșnițelor. Așa că, de obicei, recomand oamenilor să-și păstreze hainele în pungi de plastic sau agățate pe umeraș. Sau chiar să evite dulapurile, dacă le e teamă de ploșnițe”, spune specialistă.

Existența ploșnițelor în hoteluri nu este un fenomen nou. Conform Cleveland Clinic, aceșți dăunători pot supraviețui luni de zile fără să se hrănească și știu să se ascundă în diverse tipuri de mobilier, inclusiv în dulapuri. Această rezistență îi face greu de eradicat, după ce au infestat un spațiu.

„Când ajung la hotel, folosesc șervețele antibacteriene și le îmbib în continuare în dezinfectant și șterg bine orice suprafață”, „Țineți valiza în cadă și luați hainele de care aveți nevoie din ea. Nu este vorba doar ploșnițe ci de tot felul de insecte”, au fost doar câteva dintre comentariile internauților.

@drjaysonisfreshDo you completely unpack clothes into dressers?♬ original sound – Dr. Jason Singh

Recomandarea specialiștilor

Pentru a evita toate aceste probleme, se recomandă să folosești pungi de plastic sau saci de protecție pentru haine, să le păstrezi în bagaje cât mai mult posibil și să inspectezi dulapurile înainte de a le folosi.

„Un loc bun mai este și baia, deoarece există foarte puține crăpături în care s-ar putea ascunde ploșnițele”, a încheiat Kopelman.

Citește și: Cele mai murdare obiecte dintr-o camera de hotel. Telecomanda poate avea aceeaşi cantitate de bacterii precum un vas de toaletă

FOTO: ProfiMedia, SURSA: News Week

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc