Aportul adecvat de lichide este important pentru buna funcționare a organismului, dar te-ai întrebat ce se poate întâmpla dacă consumi zilnic apă minerală carbogazoasă? Iată care este părerea specialiștilor!
Apa minerală carbogazoasă poate fi o alegere sănătoasă, deoarece te hidratează, te ajută să ai mai multă energie, să scapi de constipație, de durerile de cap și previne pielea uscată.
Totuși, dacă bei apă minerală carbogazoasă zilnic și dorești să te asiguri că îți atingi toate obiectivele legate de sănătate, specialiștii te sfătuiesc să verifici eticheta produsului pe care îl consumi.
Potrivit specialistei în nutriție, Kristen Jackson, este indicat să evităm mărcile care conțin zahăr, alcool și îndulcitori, precum maltitol sau sorbitol, deoarece pot provoca neplăceri, precum balonare și diaree.
În plus, specialista mai spune că apa carbogazoasă NU TREBUIE să fie principala formă de hidratare, ci este necesar să fie consumată alternativ cu apa minerală plată, iar astfel eviți să te confrunți cu eructații. „Dacă nu îți place gustul apei plate, adaugă fructe, legume sau ierburi în ea, cum ar fi: o felie de lămâie, o felie de portocală sau câteva felii de castraveți”, recomandă Jackson.
Este important să consumi apă carbogazoasă cu măsură. În caz contrar, dantura ta poate să aibă de suferit, spune nutriționistul Kristen Jackson. Apa carbogazoasă este ușor acidă și poate duce la descompunerea smalțului dentar, așa că dacă observi mici modificări la nivelul danturii, încearcă să reduci aportul.
Unul dintre principalele motive pentru care apă minerală trebuie consumată cu moderație este conținutul său ridicat de sodiu. Multe tipuri de apă minerală conțin cantități semnificative de sodiu, care, în exces, poate contribui la creșterea tensiunii arteriale.
Deși apa minerală poate ajuta digestia dacă este consumată în cantități moderate, consumul excesiv poate avea efecte adverse. Bulele de gaz din apă carbogazoasă pot cauza balonare, flatulență și disconfort abdominal, spun specialiștii.
Consumul excesiv de apă minerală poate duce, de asemenea, la dezechilibre minerale în organism. Apa minerală conține diverse minerale, cum ar fi calciul, magneziul și potasiul, care sunt esențiale pentru sănătate.