De ce NU este bine să consumi apă minerală carbogazoasă în EXCES. Concluziile la care au ajuns specialiștii

  • Publicat:
De ce NU este bine să consumi apă minerală carbogazoasă în EXCES. Concluziile la care au ajuns specialiștii

Aportul adecvat de lichide este important pentru buna funcționare a organismului, dar te-ai întrebat ce se poate întâmpla dacă consumi zilnic apă minerală carbogazoasă? Iată care este părerea specialiștilor! 

Este sănătoasă apa minerală carbogazoasă?

Apa minerală carbogazoasă poate fi o alegere sănătoasă, deoarece te hidratează, te ajută să ai mai multă energie, să scapi de constipație, de durerile de cap și previne pielea uscată.

Totuși, dacă bei apă minerală carbogazoasă zilnic și dorești să te asiguri că îți atingi toate obiectivele legate de sănătate, specialiștii te sfătuiesc să verifici eticheta produsului pe care îl consumi.

Potrivit specialistei în nutriție, Kristen Jackson, este indicat să evităm mărcile care conțin zahăr, alcool și îndulcitori, precum maltitol sau sorbitol, deoarece pot provoca neplăceri, precum balonare și diaree.

În plus, specialista mai spune că apa carbogazoasă NU TREBUIE să fie principala formă de hidratare, ci este necesar să fie consumată alternativ cu apa minerală plată, iar astfel eviți să te confrunți cu eructații. „Dacă nu îți place gustul apei plate, adaugă fructe, legume sau ierburi în ea, cum ar fi: o felie de lămâie, o felie de portocală sau câteva felii de castraveți”, recomandă Jackson.

Ce se poate întâmpla dacă o consumi în exces

Este important să consumi apă carbogazoasă cu măsură. În caz contrar, dantura ta poate să aibă de suferit, spune nutriționistul Kristen Jackson. Apa carbogazoasă este ușor acidă și poate duce la descompunerea smalțului dentar, așa că dacă observi mici modificări la nivelul danturii, încearcă să reduci aportul.

Alte efecte nefaste ale consumului excesiv de apă minerală carbogazoasă

Are conținut ridicat de sodiu

Unul dintre principalele motive pentru care apă minerală trebuie consumată cu moderație este conținutul său ridicat de sodiu. Multe tipuri de apă minerală conțin cantități semnificative de sodiu, care, în exces, poate contribui la creșterea tensiunii arteriale.

Poate avea un impact asupra digestiei

Deși apa minerală poate ajuta digestia dacă este consumată în cantități moderate, consumul excesiv poate avea efecte adverse. Bulele de gaz din apă carbogazoasă pot cauza balonare, flatulență și disconfort abdominal, spun specialiștii.

Poate crea dezechilibre minerale

Consumul excesiv de apă minerală poate duce, de asemenea, la dezechilibre minerale în organism. Apa minerală conține diverse minerale, cum ar fi calciul, magneziul și potasiul, care sunt esențiale pentru sănătate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian