Produsele din carne de pui de la Lidl sunt preferate de mulți români, însă nu mulți știu de unde provin, de fapt, aceste produse.
Carnea de pui reprezintă un aliment consumat des de români, iar ofertele pe care magazinele Lidl le fac deseori transformă o oportunitate pentru ca oamenii să cumpere produsele din carne de pui.
Totuși, nu mulți sunt cei care știu de unde provin produsele din carne de pui pe care le cumpără din magazinele Lidl.
Lidl este unul dintre cele mai căutate hypermarketuri de la noi din țară și asta pentru că dispune de o gamă variată de produse, dar și de oferte săptămânale pentru toți românii.
De regulă, retailerul deține o gamă variată de produse bio și le promovează constant.
„Vrem să avem grijă de tot ce-i mai bun: de sănătatea clienților noștri, dar și de mediul înconjurător. De aceea, încercăm să îmbogățim permanent gama noastră de produse bio. Produsele bio sunt realizate doar din ingrediente naturale, fără organisme modificate genetic, fertilizatori și pesticide chimice, stimulatori de creștere, hormoni sau antibiotice”, se arată într-un comunicat oficial pe site-ul oficial al Lidl.
Totuși, multe persoane nu știu de unde provin, de fapt, produsele din carne de pui de la Lidl România.
Dacă aveați dubii atunci când o cumpărați, ei bine, aflați că hypermarketul colaborează doar cu crescători de păsări din România.
De aceea, produsele din carne de pui care se găsesc pe raft provin chiar din țara noastră.
„În acest moment, la împlinirea a cinci ani de prezenţă pe piaţa de retail din România, avem peste 100 de colaboratori din România, pentru diverse categorii de produse pe care să le oferim clienţilor noştri. Legumele şi fructele nu sunt însă singurele produse proaspete care provin din România. Carnea proaspătă din magazinele Lidl provine aproape în totalitate (aproximativ 90%) de la furnizori din ţara noastră“, dezvăluie retailerul german.
Carnea de pui hrănit organic, cu iarbă, insecte și cereale (grâu, secară, triticale, orz, ovăz etc.) este mai bogată în vitamine, minerale și acizi grași Omega 3. Prin urmare, va avea un gust mult mai bun, mai aromat, dar și beneficii pe măsură.
De asemenea, și ouăle produse sunt mai sănătoase.
În plus, puiul de țară nu conține hormoni de creștere, antibiotice, metale grele sau diverse chimicale care se pot regăsi în puiul crescut industrial.
Toate aceste substanțe au un impact negativ asupra sănătății omului, mai ales dacă se consumă frecvent și în cantitate mare carne de pui din magazine.
Nu în ultimul rând, puiul de țară e mai puțin probabil să fie purtător de Salmonella, bacterie care înflorește în mediile aglomerate, așa cum sunt fermele industriale sau abatoarele de pui.
Sursa foto: lidl.ro/ freepik