De unde provin produsele din carne de pui de la Lidl. Mulți români nu știau asta

  • Publicat:
De unde provin produsele din carne de pui de la Lidl. Mulți români nu știau asta

Produsele din carne de pui de la Lidl sunt preferate de mulți români, însă nu mulți știu de unde provin, de fapt, aceste produse.

Carnea de pui reprezintă un aliment consumat des de români, iar ofertele pe care magazinele Lidl le fac deseori transformă o oportunitate pentru ca oamenii să cumpere produsele din carne de pui.

Totuși, nu mulți sunt cei care știu de unde provin produsele din carne de pui pe care le cumpără din magazinele Lidl.

Carne de pui de la Lidl, la mare căutare printre români

Lidl este unul dintre cele mai căutate hypermarketuri de la noi din țară și asta pentru că dispune de o gamă variată de produse, dar și de oferte săptămânale pentru toți românii.

De regulă, retailerul deține o gamă variată de produse bio și le promovează constant.

„Vrem să avem grijă de tot ce-i mai bun: de sănătatea clienților noștri, dar și de mediul înconjurător. De aceea, încercăm să îmbogățim permanent gama noastră de produse bio. Produsele bio sunt realizate doar din ingrediente naturale, fără organisme modificate genetic, fertilizatori și pesticide chimice, stimulatori de creștere, hormoni sau antibiotice”, se arată într-un comunicat oficial pe site-ul oficial al Lidl.

Carnea de pui de la Lidl provine, în mare parte, de la furnizori români

Totuși, multe persoane nu știu de unde provin, de fapt, produsele din carne de pui de la Lidl România.

Dacă aveați dubii atunci când o cumpărați, ei bine, aflați că hypermarketul colaborează doar cu crescători de păsări din România.

De aceea, produsele din carne de pui care se găsesc pe raft provin chiar din țara noastră.

„În acest moment, la împlinirea a cinci ani de prezenţă pe piaţa de retail din România, avem peste 100 de colaboratori din România, pentru diverse categorii de produse pe care să le oferim clienţilor noştri. Legumele şi fructele nu sunt însă singurele produse proaspete care provin din România. Carnea proaspătă din magazinele Lidl provine aproape în totalitate (aproximativ 90%) de la furnizori din ţara noastră“, dezvăluie retailerul german.

Cât de sănătoasă este carnea de pui de țară

Carnea de pui hrănit organic, cu iarbă, insecte și cereale (grâu, secară, triticale, orz, ovăz etc.) este mai bogată în vitamine, minerale și acizi grași Omega 3. Prin urmare, va avea un gust mult mai bun, mai aromat, dar și beneficii pe măsură.

De asemenea, și ouăle produse sunt mai sănătoase.

De unde provin produsele din carne de pui de la Lidl. Mulți români nu știau asta

În plus, puiul de țară nu conține hormoni de creștere, antibiotice, metale grele sau diverse chimicale care se pot regăsi în puiul crescut industrial.

Toate aceste substanțe au un impact negativ asupra sănătății omului, mai ales dacă se consumă frecvent și în cantitate mare carne de pui din magazine.

Studiile arată că un consum excesiv și îndelungat de carne de pui hrănit cu pastile pentru creștere accelerată ar putea mări riscul de pubertate prematură, sindrom de ovare polichistice, cancer de sân și de prostată.

Nu în ultimul rând, puiul de țară e mai puțin probabil să fie purtător de Salmonella, bacterie care înflorește în mediile aglomerate, așa cum sunt fermele industriale sau abatoarele de pui.

Sursa foto: lidl.ro/ freepik

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian