Diet NEWS: grăsimile în diete, soia şi dieta mediteraneană

Diet NEWS: grăsimile in diete, soia şi magia dietei mediteraneene
  • Publicat:
  • Actualizat:
Diet NEWS: grăsimile în diete, soia şi dieta mediteraneană
Sărace în grăsimi, nu şi pe cântar
 
Dietele sărace în grăsimi nu sunt cea mai bună modalitate de a pierde în greutate, susţine o cercetare complexă ce a analizat peste 50 de studii în care au fost incluşi 70.000 de adulţi. Studiul şi-a dorit să vadă dacă dietele sărace în grăsimi ajută la pierderea în greutate pe termen lung, de un an şi peste.
 
Iar rezultatele au arătat că dietele sărace în carbohidraţi au rezultate mai bune în scăderea greutăţii, decât cele sărace în grăsimi.
 
Proteinele de soia şi menopauza
 
Un studiu preliminar prezentat la conferinţa anuală a Societăţii de Endocrinologie spune că o dietă bogată în proteine de soia şi izoflavonoide poate proteja femeile aflate la menopauză de osteoporoză. Proteinele de soia conţin izoflavonoide care au o structură similară cu estrogenul, exact acel hormon care este produs într-o cantitate din ce în ce mai mică, după menopauză.
 
Cercetătorii de la Universitatea Hull au dat unui număr de 200 de femei aflate la începutul menopauzei un supliment alimentar ce conţinea 66 de mg de izoflavonoide. După 6 luni au descoperit că acestora le-a scăzut riscul apariţiei de fracturi osoase.
 
Dieta mediteraneană şi îmbătrînirea creierului
 
Un studiu desfăşurat pe un eşantion de 674 de persoane cu vârsta peste 65 de ani a demonstrat că o dietă mediteraneană bogată în legume, fructe proaspete, peşte şi ulei de măsline poate proteja celulele creierului. Persoanele care au urmat o astfel de dietă în ultimii ani au mai multe celule nervoase, dar şi mai multe fibre nervoase decât cei care au avut alte obiceiuri alimentare.
 
Dieta mediteraneană presupune un aport scăzut de acizi graşi saturaţi, carne sau lactate şi un consum moderat de alcool.
 
#foodporn
 
Cercetătorii susţin că vizualizarea imaginilor digitale cu alimente interzise, super procesate, poate contribui la îngrăşare.  Ei spun că expunerea regulată la imagini cu #foodporn (pe Instagram sunt milioane de poze sub acest hashtag) poate exacerba pofta de mâncare fiziologică.
 
Cu alte cuvinte, atunci când vezi dulciuri delicioase şi ispititoare pe reţelele de socializare, în creier se declanşează un proces care poate să ne dea senzaţia de foame, poftă.
 
 
 
 
 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandări: