Dieta cu care Monica Pop a slăbit 37 de kilograme, după ce a făcut o schimbare radicală

Monica Pop, unul dintre cei mai reputați medici din România, a reușit să treacă printr-o transformare remarcabilă, câștigând lupta cu kilogramele în plus.
  • Publicat:
Dieta cu care Monica Pop a slăbit 37 de kilograme, după ce a făcut o schimbare radicală

După ani de confruntare cu problemele de greutate și cu un diagnostic dificil de cancer de colon, Monica Pop a reușit să slăbească nici mai mult nici mai puțin de 37 de kilograme, obținând astfel o greutate care a surprins pe toată lumea.

Dieta extremă și sacrificiile enorme pe care le-a făcut medicul Monica Pop

Pentru a reuși să slăbească, Monica Pop a adoptat o metodă drastică: timp de 9 zile, nu a consumat absolut nimic.

Această perioadă de post total a fost una dificilă, dar și plină de satisfacții, după cum a mărturisit medicul. „9 zile nu am mâncat nimic. În aceste 9 zile m-am dezumflat foarte tare. Am slăbit câteva kilograme. Într-un magazin erau 2 doamne și una a zis: ‘Uite-o pe aia de la ochi!’ şi cealaltă: ‘Nu e ea, că aia e mai grasă’.

Mi-a plăcut foarte mult că au zis aşa. În aceeaşi zi m-am dus la spital fără maşină și aveam ochelari de soare. Doamna de la poartă a zis că nu am voie să intru acolo, nu m-a recunoscut. Foarte bine m-am simțit cu treaba asta. Nici vorbă de dietă cu apă, dar într-adevăr, nimic nu am mâncat timp de 9 zile. După aceea, n-am mai putut să țin pentru că după 9 zile mi-a fost rău”, a povestit Monica Pop în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Totuși, această dietă extremă nu a fost lipsită de riscuri. După cele 9 zile de post, Monica Pop a început să se simtă rău și a realizat că trebuie sa stopeze.

Și-a schimbat obiceiurile alimentare

Un alt aspect important care a contribuit la pierderea în greutate a fost conștientizarea faptului că obișnuia să mănânce mai mult decât avea nevoie.

Monica Pop a realizat că senzația de sațietate apare mult mai repede decât credea, iar acest lucru a ajutat-o să își schimbe obiceiurile alimentare.

„Am făcut o observație. Mâncăm prea mult. Eram la masă și m-a sunat o prietenă. Vorbind cu ea, când m-am întors, mi-am dat seama că nu îmi mai era foame, după puțină mâncare. Nu mi-am dat seama atunci. A doua zi s-a întâmplat la fel. Am plecat de acolo, am mâncat puțin și când m-am întors nu îmi mai era foame. Mi-am dat seama că senzația de sațietate se pune foarte repede și că mâncăm foarte mult. Am slăbit 37 de kilograme și mi s-a schimbat viața foarte mult”, a încheiat medicul.

Medicul Monica Pop duce o grea bătălie cu cancerul de colon

Monica Pop se confruntă de mulți ani cu cancer la colon, despre care a crezut, inițial, că este colon iritabil. Medicul a trecut prin cinci intervenții chirurgicale, cea mai recentă având loc în vara anului 2022. Chiar și așa, ea nu și-a pierdut niciodată speranța că va învinge boala.

„Am vorbit public, adesea, despre boala mea. Am militat mereu pentru pacienții cu cancer, pentru a nu fi descurajați de afirmațiile iresponsabile mereu auzite (‘boală letală, boală necruțătoare, boală neiertătoare’). În loc de a fi informați corect că e o boală severă, dar tratabilă. Și nu de puține ori.. vindecabilă!

Eu supraviețuiesc de ani în urmă unui cancer de colon, cu patru operații până acum (și mai urmează), tratamente chimioterapice variate. În afară de perioadele de spitalizare pentru operații, am mers mereu la lucru din ziua următoare a externării. Cum am putut! Iar la ultima operație, (meta hepatice) la externare am plecat direct la spitalul nostru, conducând eu! M-am tratat numai în România, exclusiv.

Atât operator, cât și ca medicație oncologică. Inclusiv acum! Foarte important: bolnavii să facă tratament, dar să nu întrerupă activitatea. Să evite orice elemente negative, să nu vorbească obsesiv despre boală, etc. De folos, sigur, tuturor pacienţilor oncologici, de la o colegă de suferinţă, medic, supraviețuitoare”, a detaliat medicul oftalmolog pe Facebook.

FOTO: Facebook Monica Pop

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”